Materials

Liqcreate introduceert Dental Model Pro harsen

Liqreate kondigt twee nieuwe harsen aan, speciaal ontwikkeld voor dentale toepassingen. De 3D printmaterialen, Dental Model Pro Grey en Beige, zijn ontwikkeld en gevalideerd in samenwerking met professionals uit de snel digitaliserende dentale industrie. Het Nederlandse bedrijf maakt tevens meer bekend over de samenwerking met 3D printerfabrikant UnionTech.

Om met dit laatste te beginnen: beide bedrijven werken samen aan nieuwe, toepassingsgerichten materialen voor SLA printers waarmee ze additive manufacturing naar een volgend niveau willen tillen.

Producent harsen voor SLA-printers onthult meer details over samenwerking met UnionTech

Medische toepassingen

Als eerste stap hebben Liqreate en Uniontech verschillende harsen van Liqcreate gekwalificeerd voor gebruik met de recent geïntroduceerde Cute 300 4K industriële DLP 3D-printer. Daaronder zijn specifieke harsen voor medische toepassingen, zoals Premium White. Een ander materiaal is Wax Castable, een hars bedoeld voor sieraden en industriële toepassingen. De parametersettings voor deze materialen zijn nu direct beschikbaar in de software van de UnionTech printers. Ook het nieuwe Dental Model Pro Beige zal naar verwachting compatibel zijn met de Chinese DLP-printer.

Weinig krimp, goede maatvastheid

Liqcreate Dental Model Pro is een mat, ondoorzichtig gekleurd fotopolymeer verkrijgbaar in de kleuren grijs en beige. De matte afwerking van het oppervlak accentueert diepte en detail in tandheelkundige modellen, waardoor men goed zicht krijgt op ondersnijdingen. Het materiaal leent zich heel goed voor het maken van afdrukken van scans. Dankzij de geringe krimp is de maatvastheid goed. Liqcreate Dental Model Pro harsen zijn te gebruiken op alle open source SLA, MSLA en DLP 3Dprinters in het bereik van 385 – 420nm; ze zijn getest op 3D printers van Asiga Max, Ackuretta Dentiq, Photon UnionTech, Shining en Phrozen.

Bèta klant 3D Printing Limburg

Een van de eerste gebruikers van het nieuwe hars voor de dentale industrie is 3D Printing Limburg. Rutger van Knippenberg, mede-oprichter, ziet de handheelkunde snel digitaliseren met de  brede beschikbaarheid van 3D-scanners, software en digitale productiemethoden. 3D Printing Limburg helpt laboratoria de scans om te zetten in fysieke objecten. “Met de digitalisering van tandtechnische laboratoria produceren wij binnen enkele dagen nauwkeurige gebitsmodellen.” Vanwege de nauwe toleranties en hoge precisie, zijn SLA en DLP 3D-printing technologieën in zijn ogen een van de weinige haalbare opties om tandheelkundige modellen met hoge precisie te produceren.

Back to top button