3D printmarkt

Knobbe Metal Industry koopt eerste Trumpf metaalprinter

Knobbe Metal Industry in Hengelo gaat 3D metaalprinten. Het metaalbedrijf heeft als eerste in Nederland de Trumpf 3D metaalprinter TruPrint 1000 gekocht. De 3D metaalprinter is op RapidPro 2017 te zien.

 

Toeleverancier wil zich ontwikkelen tot process supplier

Met zo’n 10 werknemers is Knobbe Metal Industry een typisch Nederlands MKB bedrijf in de metaalindustrie. De bedrijf is in de jaren zestig ontstaan als spin-off van Hollandse Signaal Apparaten. Het richt zich met name op seriematige productie van onderdelen voor uiteenlopende markten. Klanten bevinden zich in Europa en Azië. Het metaalbedrijf werkt voor sectoren zoals de automobielsector, de transportmiddelen industrie, machine- en apparatenbouw, medische- en revalidatie industrie en de electrotechnische bedrijven.

 

Demonstratie op RapidPro

Een van de ambities van Knobbe Metal Industry, zo schrijft het bedrijf zelf op de website, is om door te groeien tot process supplier. In deze strategie past de investering in de Trumpf 3D metaalprinter. Hiermee heeft Trumpf Nederland de eerste TruPrint 1000 uit deze reeks poederbed metaalprinters in Nederland verkocht. Op RapidPro 2017 komende week in Veldhoven wordt de machine gedemonstreerd.

 

Trumpf trekt 100 extra medewerkers aan voor AM divisie

Ondertussen zet Trumpf zelf fors in op additive manufacturing. Alleen al dit jaar neemt de Duitse machinebouwer 100  medewerkers extra aangetrokken voor deze divisie. Daarbij is de focus op het 3D metaalprintproces zelf zeer belangrijk. Dat is onder meer zichtbaar in de kenmerken van de TruPrint 3000. Deze grotere metaalprinter wordt in het najaar van 2017 voor de Nederlandse markt vrijgegeven. Voor de komende jaren worden meer innovaties verwacht. Daarbij legt Trumpf de nadruk op hoogwaardige en betrouwbare technologie waarmee op een industrieel niveau kan worden geproduceerd.

Trumpf Nederland staat op RapidPro 2017 op standnummer 54

 

FOTO: Een typisch onderdeel geprint op de TrupPrint 1000.

Back to top button