Materials

Huntsman Irogran TPU pellets beschikbaar voor Europese filamentmakers

Chemie-Plast gaat Irogran pellets, het TPU materiaal van Huntsman, distribueren naar Europese filamentproducenten. Het reageert hiermee op een groeiende behoefte bij deze groep om met TPU filament op de markt te komen. Ze kunnen hiermee onder hun eigen label flexibele filamenten produceren en vermarkten.


Chemie-Plast is al sinds 1982 distributeur voor de polymeermaterialen van Huntsman. De samenwerking wordt nu dus uitgebreid richting de markt voor 3D printen met flexibele materialen. Huntsman wil hiermee het gebruik van dit materiaal in de additive manufacturing sector in Europa vergroten. “We weten dat veel filamentmakers een zacht TPU of elke TPU-achtig materiaal ontberen en graag aan hun portfolio willen toevoegen. Onze overeenkomst met Chemie-Plast stelt filamentproducenten in staat om hun eigen zachte materialen te maken die functioneel, duurzaam én gemakkelijk te printen zijn”, zegt Michael Kolm van Huntsman Polyurethanes.

TPU filament

Drie materialen al gevalideerd

Het chemiebedrijf is vorig jaar in de 3D printmarkt gestapt met  het label Iroprint, waaronder een reeks filamenten, harsen en poeders vallen voor uiteenlopende 3D printtechnieken. Deze zijn gebaseerd op de TPU-materialen in het Irogran portfolio. Chemie-Plast gaat nu verschillende gradaties aanbieden. De belangrijkste en al gevalideerde producten, alle drie op polyesterbasis, zijn Irogran A 78 E 4723, met een shore hardheid van A78; Irogran A 85 P 4441 (shore hardheid A85) en Irogran A 92 E 4694 met een shore hardheid van 92 dat geschikt is voor TPU filament om zeer snel mee te printen.

Back to top button