Technology

HP stapt met Shining 3D in Aziatische 3D printmarkt

HP betreedt met de 3D printtechnologie nu ook de Aziatische 3D printmarkt. Daarvoor gaat HP samenwerken met Shining 3D en Infinite 3D Printing. Alleen al in China zal op méér dan 50 locaties de Multi Jet Fusion printtechnologie worden aangeboden. Ook treedt een Aziatische materiaalontwikkelaar toe tot het partnerprogramma.

 

Groot aantal Aziatische partners voor snelle uitrol HP printtechnologie in Asia-Pacific

 

Door deze stap zijn de Amerikanen nu op alle voor de industrie belangrijke continenten aanwezig. Verspreid over heel Azië zijn meer dan 12 partners geselecteerd. Eerder al maakte de 3D printerfabrikant de samenwerking met zo’n 30 partners in Europa en de VS bekend. “Alomtegenwoordige technieken zoals robotics, kunstmatige intelligentie, sensoren en 3D printen geven de 4e industriële revolutie een boost. En misschien is er geen andere regio die hierdoor zoveel kansen krijgt als de Asia-Pacific maakindustrie, goed voor ongeveer 6 triljoen dollar”, zegt Stephen Nigro, president 3D printen bij HP.

 

Shining 3D biedt technologie op 50 locaties aan

HP is begin dit jaar eerst in Europa en de VS gestart met het uitrollen van de 3D printtechnologie. Nu volgt dus Azië, een voor de Amerikanen belangrijke 3D printmarkt. Stephen Nigro ziet een belangrijke rol voor de maakindustrie in deze regio weggelegd. Hier zijn immers grote toeleveranciers gevestigd, merken die wereldwijd opereren evenals materiaalleveranciers. Voor de stap naar Azië Pacific zoekt HP samenwerking met onder andere Shining 3D ePrint Tech Co. Ltd. Dit Chinees bedrijf heeft verspreid over China meer dan 50 3D printservice locaties operationeel. In alle grote industriële conglomeraties in China gaat Shining 3D de multijet fusion printtechnologie aanbieden. Daartoe treedt het toe tot het resellerprogramma. Zhao Dong Lai, CEO van Shining 3D, bestempelt de HP technologie als een goede basis voor de volgende generatie 3D printservices die zijn bedrijf aanbiedt.

 

De eerste printdelen van HP.

 

Chinese partner in materiaalprogramma

Infinite 3D Printing is de tweede Chinese partner waarmee HP in zee gaat. Ook deze organisatie wil de HP technologie op meerdere locaties in de Chinese 3D printmarkt gaan aanbieden. Als eerste gebeurt dit in het Qingdao China 3D Printing Innovation Center. Ook in Japan, Zuid-Korea, Singapore en Australië heeft HP resellers geselecteerd. Daarnaast treedt Sinopec Yanshan Petrochemical Company toe tot het partnerprogramma voor de ontwikkeling van nieuwe materialen. Het bedrijf wil poeders op basis van polyolefine voor de HP 3D printers ontwikkelen. Europese partners in dit programma zijn onder meer Evonik, Henkel. BASF, Arkema en Lehmann & Voss.

Deze week lanceert HP de 3D printtechnologie op Die & Mould China.

Back to top button