Applications

HP geeft in strijd Coronavirus gevalideerde 3D files vrij

HP heeft zowel in Spanje als in de VS al meer dan 1.000 3D geprinte onderdelen geleverd aan lokale ziekenhuizen. Samen met partners schaalt het momenteel de AM capaciteit verder op. HP heeft tevens een aantal gevalideerde 3D files vrijgegeven, zodat ook anderen de producten waar ziekenhuizen om staan te springen in de strijd met het Coronavirus, kunnen 3D printen.


“HP en partners in de digitale maakindustrie werken non-stop aan de strijd tegen dit virus, ongeacht grenzen en type industrie. Zo zijn we in staat om de onderdelen te identificeren die het hardst nodig zijn, de ontwerpen te controleren en te beginnen met het printen in 3D”, zegt Enrique Lores, President en CEO van HP Inc.

3D printerfabrikant leverde al meer dan 1.000 geprinte onderdelen aan Spaanse en Amerikaanse ziekenhuizen

Van deuropener tot sluitingen mondkapjes

De producten waar het tot nog toe om gaat zijn veelal relatief eenvoudige maar wel noodzakelijke en doeltreffende oplossingen, zoals de handsfree deuropener van Materialise, één van de HP partners. 3D geprinte sluitingen van mondkapjes verhogen het draagcomfort voor de ziekenhuismedewerkers. Momenteel bevindt zich een aantal toepassingen in de test- en valideringsfase.

Vereenvoudigd apparaat voor mondbeademing 3D printen

Hierbij gaat het onder andere om onderdelen voor een AmbuBallon, een apparaat voor korte termijn noodbeademing van Covid-19 patiënten. Het ontwerp is vereenvoudigd waardoor het apparaat robuuster is en sneller geproduceerd kan worden. Dit is het eerste noodbeademingsapparaat dat ontwikkeld is om op industriële schaal te 3D printen. Verwacht wordt dat een productiecapaciteit tussen 50 en 100 apparaten per dag haalbaar is. Van dit systeem worden de files nog niet vrijgegeven, maar bedrijven en ziekenhuizen kunnen via de speciale website van HP wel in contact komen met de ontwikkelaars. HP is ook bezig met de validatie van FFP3 gezichtsmaskers voor medische professionals. Verwacht wordt dat deze op korte termijn beschikbaar komen.

Het noodbeademingsapparaat, waarvan er met een Multijet Fusion systeem 50 tot 100 stuks per dag geproduceerd kunnen worden.

Ontwerpen delen

HP gaat samen met de partners de gevalideerde ontwerpbestanden vrij beschikbaar stellen. Dat gebeurt via deze site, waar je de beschrijving van het product ziet en de .STL files kunt downloaden. Ontwerpers en 3D print experts die mee willen helpen in de bestrijding van het Covid-19 virus, kunnen via deze website nieuwe toepassingen en ideeën aandragen. Aanvragen voor ondersteuning bij de ontwikkeling van applicaties kunnen hier worden ingediend.

De handsfree deuropener van Materialise, 3D geprint op de HP MJF machine, is in amper een week tijd wereldwijd verspreid. Het design staat nu ook op de speciale downloadpagina van HP.

Back to top button