3D printmarkt

FIT koopt 5 grote EOS M 400-4 metaalprinters

Het Duitse FIT AG heeft bij EOS liefst 5 nieuwe 3D metaalprinters gekocht. Het gaat om de EOS M 400-4 systemen, de groter metaalprinter van EOS met 4 lasers. De machines komen in de nieuwbouw die FIT momenteel op het eigen terrein in Lupburg bouwt. EOS wordt strategisch leverancier voor het 3D printbedrijf.

 

EOS wordt strategisch leverancier voor Duits AM bedrijf

FIT heeft afgelopen voorjaar ’s werelds eerste industriële 3D printfabriek geopend. Hier staan al meer dan 15 metaalprinters naast 12 3D polymeerprinters. Bij die gelegenheid kondigde eigenaar Carl Fruth al aan dat nog dit jaar een tweede AM fabriek op het hetzelfde terrein geopend zal worden. Daarmee wil hij gaan testen hoe stabiel het proces is als je opdrachten dan naar de ene en dan naar de andere fabriek stuurt. Voor deze 4200 m2 grote nieuwe AM-fabriek bestelt FIT de 5 machines van EOS.

Lees het artikel over FIT in het 3D Print magazine van juni 2017

 

EOS M 400-4

 

Serieproductie

In de nieuwe fabriek gaat FIT vooral serieproducten maken voor de automobielindustrie, de motorsport, medische industrie en de luchtvaartindustrie. De nieuwe EOS M400-4 metaalprinters beschikken over elk 4 lasers om de productiviteit op te voeren. Ook het bouwplatform is vergroot vergeleken met de andere 3D metaalprinters van EOS. Het bedraagt bij deze machine 400 bij 400 bij 400 mm. Daarmee betitelt de fabrikant dit model als de ideale oplossing voor industriële productie van AM delen. FIT wil het materiaalaanbod dat men kan verwerken uitbreiden. Ook werkt het aan automatisering van het hele AM proces.

 

Integratie kwaliteitsborgingsysteem dankzij open interface

Carl Fruth: CEO: “De nieuwe generatie van EOS systemen heeft ons niet alleen overtuigd met de kwaliteit van de werkstukken die er vanaf komen, maar ook met de open interface. Dit stelt ons in staat om de machines te integreren in ons kwaliteitsborging systeem.” Dit systeem dat FIT zelf ontwikkelt, wordt binnen de onderneming gezien als een grote stap richting industrieel 3D metaalprinten van serieproducten. De keuze voor EOS is niet alleen voor de korte termijn, Carl Fruth ziet in het Beierse bedrijf een partner voor de toekomstige expansie van zijn onderneming. De twee Duitse ondernemingen werken al meer dan 20 jaar samen.

In de Benelux wordt EOS vertegenwoordigd door Bender AM

 

Back to top button