Manufacturerssoftware

Eosprint 2.0 vrijgegeven voor EOS M290 en M400

EOS lanceert de nieuwe release van het CAM-pakket Eosprint 2.0. In eerste instantie komt het pakket beschikbaar voor de beide metaalprinters EOS M290 en M400. In de toekomst komen er versies die voor alle 3D printers van EOS geschikt zijn, zowel metaal als kunststoffen. Siemens is de eerste die Eosprint 2.0 integreert in het CADCAM pakket Siemens NX.

 

Nieuwe release geeft gebruikers meer vrijheid optimaliseren printjob

Nieuw in deze release van Eosprint is dat de gebruikersinterface is gebouwd rond de workflow van het 3D printproces. De softwarearchitectuur is gebaseerd op het proces van datavoorbereiding voor industrieel 3D printen. De gebruikers worden door de verschillende stappen geleid om het CAD-model gereed te maken voor de 3D printers van het Duitse concern.

 

EOSprint 2.0
De laagdikte kan binnen een werkstuk variëren.

 

Verschillende laagdiktes in een werkstuk

Een van de nieuwigheden in Eosprint 2.0 is dat de gebruiker gemakkelijk met verschillende laagdiktes in één model kan werken. Hiervoor wordt het onderdeel virtueel gesplitst. In de Z-richting kunnen hierna de verschillende onderdelen worden gedefinieerd, onder andere met verschillende belichtingsparameters, afgestemd op de kwaliteit en productiviteit die men wil halen. Het voordeel van werken met verschillende laagdiktes is dat je op plaatsen waar de kwaliteit niet de allerhoogste hoeft te zijn, de snelheid van de machine hoger kan worden ingesteld. Andersom geldt net zo: op een plek in het werkstuk waar absoluut de hoogste kwaliteit nodig is, werkt men met een dunnere laag. EOS zegt dat hiermee een optimum bereikt kan worden qua productiviteit en kwaliteit. Dat is nodig voor serieproductie met additive manufacturing.

 

Eigen parametersettings ontwikkelen

EOS maakt de machine met Eosprint 2.0 weer meer open voor de ervaren gebruikers. De ParameterEditor geeft d egebruiken zeggenschap over een groot aantal parametersettings voor het 3D printproces. Ook kunnen ze hun eigen settings ontwikkelen en optimaliseren. EOS ziet deze module als een middel voor metaakprintbedrijven om zich te ondersceiden van de concurrentie. Ze kunnen immers hun eigen set parameters ontwikkelen en optimaliseren. Dat kan tot lagere kosten leiden, hogere kwaliteit of betere productiviteit.

 

AM-experts kunnen hun eigen parametersettings ontwikkelen.

 

Nieuwe belichtingspatronen

Wat de kwaliteit betreft voegt EOS aan Eosprint 2.0 drie nieuwe belichtingspatronen toe. Met een hiervan worden onder bepaalde omstandigheden supportstructuren vermeden. EOS zegt dat dankzij deze belichtingsstrategie werkstukken geprint kunnen worden die tot voor kort onmogelijk waren, omdat de tot nog toe noodzakelijke supportstructuur niet meer verwijderd kon worden. De twee andere belichtingspatronen verkorten de printtijd tot 20%. Tot sloty zegt EOS dat de nieuwe release voorbereid is om te integreren in CAD/CAM systemen en ERP/MES systemen. De eerste partner die Eosprint 2.0 integreert in een CADCAM pakket is Siemens. De nieuwe software wordt integraal onderdeel van Siemens NX.

In de Benelux is BenderAM de partner van EOS

 

 

Back to top button