ManufacturersTechnology

Eerste DragonFly 2020 PCB-printer verscheept

Nano Dimension heeft de eerste DragonFly 2020 3D printer naar een klant verstuurd. Het gaat hier om een machine voor het printen van PCB’s. Nano Dimension bouwt als eerste in de wereld PCB printers die meerdere lagen over elkaar heen kunnen printen.

 

“Nano Dimension zet belangrijke stap in commercialisering van 3D elektronica printen

De eerste 3D printer voor elektronica printplaten is geleverd aan een Israëlisch defensiebedrijf. Het gaat om een Betaklant: het defensiebedrijf gaat de DragonFly 2020 uitgebreid testen in de praktijk van alle dag. Nano Dimension zelf noemt dit een eerste belangrijke stap naar het potentieel vercommercialiseren van de speciale 3D printtechnologie.

 

nano dimension
Nano Dimension ontwikkelt niet alleen de hardware, maar eveneens de nanomaterialen.

Prototype direct vanuit de software

De DragonFly 2020, eerder dit jaar onder andere te zien op Solid Works Wold in Dallas, opent hele nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars van elektronica. De DragonFly is namelijk bedoeld voor het direct vanuit de software printen van PCB’s en elektronische schakelingen daarop. Het Israëlische bedrijf heeft hiervoor zowel software als hardware ontwikkeld en speciale inkten waarmee geleidende banen geprint kunnen worden. Met deze combinatie

dragonfly
De DragonFly is een heel compacte desktopprinter voor het printen van PCB’s

print de gebruiker PCB’s om in prototypes verder te testen. Ook kan de DragonFly gebruikt worden in de ontwikkeling van geavanceerde op nanotechnologie gebaseerde geleidende inkten en diëlektrische materialen. Nano Dimension is pas in 2012 opgericht voor de ontwikkeling van deze technologie.

 

Patent op inkt met nanodeeltjes

Onlangs heeft het bedrijf nog een patent aangevraagd voor een geleidende inkt, die gebaseerd is op een unieke synthese. Deze nieuwe inkt wordt gemaakt met nanodeeltjes zilver die tot wel vier keer kleiner zijn dan tot nog toe gebruikelijk is. Volgens het bedrijf kun je daardoor het printproces beter beheersen en aansturen. Ook ligt de smelttemperatuur van de nieuwe inkt lager en laten de nanodeeltjes zich beter sinteren, wat de geleidbaarheid van de inkt ten goede komt. Nano Dimension verwacht dat hierdoor het printen zelf sneller zal gaan gebeuren.

 

Back to top button