3D printmarkt

Drie 3D print start ups genomineerd voor RapidPro Award

SuGu Advanced Manufacturing / 3D-Robotprinting, Metal Technics en 3Devo: dat zijn de genomineerden voor de RapidPro Award 2016, die op de eerste beursdag uitgereikt zal worden. RapidPro kiest ervoor om dit jaar de award toe te kennen aan een start-up die zich onderscheidt.

 

Winnaar krijgt flinke impuls om bedrijf door te ontwikkelen

De uitreiking van de RapidPro Award staat voor dinsdag 1 maart op het programma, de eerste dag van alweer de 6e editie van de beurs rond rapid prototyping en 3D printen. Deze markten groeien, wat onder meer tot uitdrukking komt in het groeiend aantal startende bedrijven, niet alleen in de hardware, maar ook in de dienstverlening. De jury heeft drie startups genomineerd.

 

suguOnderzeeboot printen?

SuGu Advanced Manufacturing | 3D-Robotprinting hebben de afgelopen weken de nieuwskolommen on- en offline veelvuldig gehaald met hun 3D geprinte onderzeeër. Hun geheim is niet alleen een verhaal van techniek. Naast de techniek achter de 3D-printrobot, de printkop, de software en het gegeven dat ze precies kunnen printen, is het toch echt de manier waarop ze werken die het bedrijf onderscheidend maakt, vindt de jury van de RapidPro Award.

 

3D metaalprinten: MT3D

3D metaalprinten is beloftevol, maar nog altijd complex. Het Vlaamse Metal Technics 3D, kortweg MT3D, is actief in consulting, engineering en productie voor metaal 3D printing. De start-up helpt bedrijven inzicht te krijgen in de voordelen die 3D printen met zich mee brengt ten opzichte van de bestaande, complementaire conventionele technologieën. Als het product volledig geoptimaliseerd is, verzorgt en vergemakkelijkt MT3D het productie proces van het eerste prototype, tot het uitvoeren van middelgrote series.

 

3evo
De hoogwaardige schroef is een van de onderscheidende kenmerken van de filament extruder.

3Devo

3Devo is een start up van een andere categorie. Het jonge bedrijf heeft met de NEXT 1.0 de eerste desktop filament extrusie-machine ontwikkelt. Iedereen kan hiermee filament maken en daarmee restafval van het 3D printproces een zinvolle toepassing geven om er opnieuw 3D printmateriaal van te maken.

Nico Velzel, bestuurslid van branchevereniging RapidPro, maakt de winnaar 1 maart bekend. Deze wint onder andere een workshops businessmodel ontwikkelen van Berenschot. Ipecunia helpt de start up de uitvinding te beschermen en op de markt te brengen en het Mikrocentrum biedt de winnende start-up een jaar gratis lidmaatschap van het High Tech Platform aan.
RapidPro 2016 vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in Koningshof, Veldhoven.

Back to top button