Technology

DMG Mori: dual laser zorgt voor 80 procent meer productie

DMG Mori breidt de Lasertec 30 lijn uit met een Dual Laser systeem. De twee 600W lasers verhogen het maximale printvolume naar 90 cm3/uur. De beide lasers kunnen gelijktijdig werken aan één werkstuk of parallel aan meerdere.


DMG Mori presenteert de Lasertec 30 Dual SLM deze week op de huisshow in Pfronten, waar zo’n 8000 bezoekers over de vloer komen. Vergeleken met het systeem met één laser, ligt de productiviteit 80 procent hoger dankzij de twee lasers. Dit percentage geldt specifiek als de lasers los van elkaar werken en meerdere producten tegelijk produceren. Elke laser kan met het scanbereik namelijk de volledige bouwplaat bestrijken.

Twee 600W lasers zorgen voor tot 80 procent snellere productie

Actieve koeling

De productiviteit wordt niet alleen bepaald door het laservermogen van een AM systeem, maar ook door de handelingen rondom een printjob. DMG Mori past in de nieuwe 3D metaalprinter een actieve koeling toe in de bouwkamer. Hierdoor kunnen de onderdelen als ze klaar zijn sneller worden uitgenomen en de volgende printjob worden gestart. In de machine wordt een nieuw type filtersysteem toegepast, een permanent filter dat materiaalonafhankelijk werkt en dankzij de automatische passivering van de metaalstaven een lange levensduur heeft.

50 µm focusdiameter

De andere vernieuwing aan de Lasertec 30 Dual Laser is dat de machine wordt geleverd met een 50 µm focusdiameter in het optiek. DMG Mori zegt dat hiermee een nauwkeurigheid wordt bereikt die hoger ligt dan wat gebruikelijk is in de sector.

Optomet modules voor metaalprintproces

Ook de nieuwe 3D metaalprinter van DMG Mori is geschikt voor de rePlug module, waarmee snel van materiaal kan worden gewisseld. DMG Mori levert de Lasertec 30 Dual SLM samen met de Optomet software. Een nieuwe functie hierin is Optomet Max Power. Deze berekent de optimale belichtingsstrategie. Een ander onderdeel van deze software regelt de temperatuurcontrole zodat er minder spanningen in het werkstuk komen. Dat voorkomt men door de temperatuur van de bouwplaat tijdens het proces actief te regelen.

https://youtu.be/RTTUVND5HGk

Heraeus nieuwe DMQP partner

Tijdens de huisshow in Pfronten heeft de machinebouwer eveneens bekend gemaakt dat poederfabrikant Heraeus het DMQP certificaat krijgt. Dit is een label dat DMG Mori toekent aan gekwalificeerde parnters. DMG Mori heeft meerdere materialen van de Duitse fabrikant gevalideerd voor de Lasertec poederbedmachines, waaronder aluminium, kobaltchroom, Inconel en titanium. De klanten kunnen deze poeders direct bestellen in de webshop van DMG Mori. De validatie betekent dat ze ready to go geleverd worden: de parameterinstellingen voor de Lasertec SLM machines worden meegeleverd.

DMG Mori presenteert in maart de 3D metaalprinttechnologie op de TechniShow in Utrecht

Back to top button