Materials

Desktop Metal kwalificeert Inconel 625 voor Studio System 2

Zevende legering voor desktop metaalprinter

Desktop Metal geeft Inconel 625 vrij voor de desktop metaalprinter, Studio System 2. Daarmee komt het aanbod van metalen voor deze 3D printer op 7 in totaal.


Inconel 625 is een nikkellegering die veel toepassingen in de offshore en petrochemische industrie wordt gebruikt, evenals in de luchtvaart. De combinatie van sterkte, temperatuur- en chemische resistentie maakt de legering aantrekkelijk, maar tegelijk lastig te bewerken met klassieke productietechnieken. Daar wil Desktop Metal een alternatief voor bieden met de desktop metaalprinter.

Flexibiliteit belangrijker dan ooit

Gebruikers van het Studio System 2 kunnen rechtstreeks eindproducten printen en sinteren, of near netshape onderdelen printen en nabewerken waar hoge nauwkeurigheden nodig zijn. “Het is nog nooit zo belangrijk geweest voor fabrikanten om de flexibiliteit te hebben van on-site, on-demand metaalproductie, en het Studio System 2 s een perfecte toegang tot metaal 3D-printen voor productie. Door de IN625 aan het portfolio toe te voegen, wordt de flexibiliteit van dit bewezen systeem alleen maar groter”, zegt Ric Fulop, oprichter en CEO van de Amerikaanse fabrikant van industriële AM systemen.

Aanvullend op Inconel 625 zijn voor het Studio System 2 ook beschikbaar In aanvulling titanium Ti6Al4V (Ti64), koper, 4140, twee gereedschapsstalen (H13 en D2) en twee roestvrij staalsoorten (17-4PH en 316L).  

In de Benelux kun je voor de 3D printers van Desktop Metal terecht bij Buhlmann AM en Layertec.

Back to top button