3D printmarkt

Desktop Metal: 900 metaalprinters geïnstalleerd

Autofabrikant bestelt voor bijna $17 3D printers voor productie power train componenten

Desktop Metal heeft wereldwijd inmiddels zo’n 900 metaalprinters geïnstalleerd voor de directe productie van metalen onderdelen. Samen met de zandprinters voor de gietkernen en -vormen komt de teller op 1.100 uit. Van deze laatste groep staat meer dan de helft op een locatie waar meerdere binder jetting  systemen staan.


“Met de hoogste productiviteit, is binder jetting de additieve productietechnologie die de industrie echt naar massaproductie met hoge volumes zal brengen,” zei Ric Fulop, oprichter en CEO van Desktop Metal. Onlangs maakte de Amerikaanse fabrikant nog bekend dat het een order ter waarde van $9 miljoen heeft ontvangen van een Duitse autofabrikant. Deze gaat in seieproductie onderdelen printen voor de aandrijflijn. Het is de tweede order van deze fabrikant in een jaar tijd. In totaal investeert het Duitse bedrijf $16,9 miljoen in machines van Desktop Metal.

Een overzicht va het hele portfolio van Desktop Metal voor de metaalindustrie.

Naast metaal ook keramiek

De uitrol van de binder jetting technologie van Desktop Metal, zoals met het Shop System en het Production System P-50, wint vaart. De printtechnologie wordt snel omarmd door maakbedrijven die grotere volumes 3D printen, ofwel direct in metaal of als tooling voor het gietproces. Een aantal van de metaalprinters van Desktop Metal wordt overigens gebruikt voor het 3D printen van keramiek, laat het Amerikaanse bedrijf weten. Het gaat hier om de X 160Pro, die zowel voor metaal als keramiek kan worden gebruikt. “De Additive Manufacturing industrie blijft groeien voor massaproductie toepassingen, met de meest innovatieve bedrijven ter wereld die voorop lopen,” zei Ric Fulop.

AM 2.0 concept

In Solutions Magazine van september kun je een interview lezen met Jonathan Myerberg, CTO van Desktop Metal. Hierin legt hij uit wat Desktop Metal met het AM 2.0 concept bedoelt. Het Shop System is inmiddels ook operationeel bij een Nederlands maakbedrijf.

In de Benelux kun je voor de Desktop Metal metaalprinters terecht bij Layertec en Buhlmann

Back to top button