ManufacturersTechnology

Desktop Metal krijgt patent voor keramische tussenlaag

Desktop Metal heeft een aantal patenten toegekend gekregen voor de speciale tussenlaag die geprint wordt om supportmateriaal eenvoudig te kunnen verwijderen. Dankzij deze laag kun je het onderdeel met de hand scheiden van de ondersteuningstructuren. De Amerikaanse fabrikant van 3D metaalprinters beschikt over een portfolio van meer dan 100 patenten.

 

Extra laag maakt verwijderen support eenvoudig

Desktop Metal is eind 2017 gestart met de uitlevering van de eerste 3D metaalprinters. Deze Studio System is een metaalprinter voor in de kantooromgeving. Er wordt namelijk niet met poeders en een laser gewerkt, maar met MIM materiaal dat in cartridges zit. Bij de start is al direct een flink aantal materialen beschikbaar.

 

Substantiële groei 3D metaalprinten

Als er support nodig is, brengt de 3D printer tussen deze supportstructuur en het werkstuk een extra keramische laag aan. Dat kan omdat de technologie geschikt is voor meerdere materialen te combineren in een werkstuk. Door deze tussenlaag blijft de supportstructuur tijdens het 3D printen op zijn plek. Na het printen kun je werkstuk en support eenvoudig met de hand scheiden. Jonah Myerberg, CTO van Desktop Metal: “Wij geloven in de voordelen van deze gepatenteerde techniek die een substantiële groei van metaal printen mogelijk zal maken.”

 

Layertec organiseert introductieseminars

In de VS is de uitlevering van de studie versie gestart. In Europa komt dit pas in het najaar op gang. Wel organiseert een van de Benelux dealers, Layertec in Zaltbommel zowel in januari als februari introductieseminars rond Desktop Metal. Deze vinden plaats op 18 januari en 15 februari, telkens van 14.30 uur tot 16.30 uur. Meer informatie vind je hier.

En in de 4e editie van 3D Print magazine kun je een uitgebreider artikel over Desktop Metal lezen.

 

Back to top button