3D printmarkt

Desktop Metal: fusie met Stratasys enorme kans

CEO Ric Fulop houdt vertrouwen in de deal

Deze week komt er meer duidelijkheid over of Stratasys overgenomen wordt door 3D Systems of samengaat met Desktop Metal. Ric Fulop, CEO van Desktop Metal, gelooft nog steeds in dit laatste. Niet omdat het moet, maar omdat het een kans biedt.


“Dit is geen deal die we moeten doen, maar wij geloven dat samengaan met Stratasys de eerste AM-onderneming creëert die een aanzienlijke schaal bereikt in de hele life cycle van maakonderdelen, van prototyping tot full scale serieproductie”, zo zei Ric Fulp van Desktop Metal het in de toelichting op de tweede kwartaalcijfers van Desktop Metal. Deze laten een afname van het verlies zien ($ 15 miljoen), terwijl aan het eind van het kwartaal Desktop Metal nog ruim $127 miljoen in kas had. 

Verliezen nemen af, nog $127 miljoen in kas

Het portfolio van Desktop Metal heeft weinig overlapping met dat van Stratasys.

Technologie en distributienetwerk unieke kans

Ric Fulop ging uitgebreid in op het geplande samengaan met Stratasys. De kracht van de nieuwe combinatie zit volgens hem in het Desktop Metal portfolio, aanvullend op dat van Stratasys, en de innovatiekracht met het distributienetwerk dat Stratasys heeft. De omzet zal oplopen richting $1,1 miljard. En meer dan de helft van de gecombineerde omzet komt dan uit de snel groeiende AM-activiteiten voor productiedelen. Financieel ziet hij $50 miljoen kostenbesparingen per jaar en nog eens hetzelfde qua synergievoordelen. 

Zelfstandig verder de andere optie

Mochten de Desktop Metal aandeelhouders anders beslissen, dan blijft de lange termijn strategie van het bedrijf overeind, gaf Fulop verder aan. Hij blijft vasthouden aan een toekomstige markt voor additive manufacturing van $100 miljard. Ziet Stratasys af van de deal met Desktop Metal, dan moet het een break up fee betalen van $32 miljoen. 

Op 8 augustus vindt bij Stratasys de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats. Dan komt wellicht meer duidelijkheid over hoe het bestuur tegenover het bod van 3D Sytems staat. 

Back to top button