Applications

Creatief bureau print mini-metropool

Het Belgisch designbureau Next Issue printte een complete stad met de Roland ARM-10 3D-printer. De wolkenkrabbers en moderne architectuur doen aan New York denken. De buildings hebben een maximale hoogte van 6 cm en zijn erg realistische weergaves van hedendaagse gebouwen.

 

Succesvolle toepassing met 3D-printtechnologie Roland  DG

Designbureau Next Issue gebruikte de nieuwe 3D-printer van Roland DG voor een project waarbij gebouwen driedimensionaal gerealiseerd dienden te worden. “3D-printen is een heel interessante techniek om 3D graphics tastbaar te maken”, aldus Maarten Bloemen, 3D-designer. “Het is fantastisch om te zien dat de kleinste details van je ontwerp zo nauwkeurig worden geprint.”

 

Makkelijk in gebruik

Maarten Bloemen had weinig ervaring met 3D-printen. De monoFab-software maakt het werken met de ARM-10 3D-printer echter gemakkelijk. “Als je 3D-bestand goed opgemaakt is, kan er weinig fout gaan. De monoFab-software geeft aan waar er fouten zitten in je design, zodat je eventuele gebreken al kan wegwerken voor je start met printen. Een ander voordeel van de software is de duidelijke navigatie. Erg handig is ook de functie die de benodigde hoeveelheid hars en geschatte printtijd weergeeft. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.” De nauwkeurigheid, zoals een minimale laaghoogte van 0,05 mm, is volgens de designer meer dan voldoende om zeer gedetailleerde details te printen, ook al kost dat dan iets meer tijd. “Voor prototypes of unieke stuks is dat geen punt.”

 

Eerste 3D-printer van Roland DG

Hoewel Roland DG al meer dan 25 jaar actief is in de sector van 3D modelling, heeft het pas verleden jaar de eerste 3D-printer op de markt gebracht. Gert Cuypers, 3D Business Consultant bij Roland DG: “We focusten jarenlang op freesmachines, maar werkten al lange tijd achter de schermen aan een 3D-printer. Hoewel de techniek anders is, zijn de toepassingen gelijkaardig. Beide technieken zijn bedoeld om prototypes en modellen te maken op basis van een digitaal bestand.” Roland DG presenteert de 3D-printer steevast in combinatie met een nieuw desktop-freestoestel. “Onder de naam monoFab bieden we zowel de additieve als subtractieve techniek aan. Samen met de klant gaan we dan op zoek naar de beste oplossing voor zijn toepassing. Voor sommige toepassingen is zelfs de combinatie van beide nodig,” aldus Gert Cuypers.

 

Hasselts bureau

Next Issue is een jong creatief bureau uit Hasselt. Het werd in 2010 opgericht door Guido Evens. In vier jaar tijd is het uitgegroeid tot een team van 9 creatieve mensen, die ieder hun specialisteit hebben variërend van reclamecampagnes en verpakkingen tot technische producten ontwerpen, 3D-visualisaties en showroominrichting.

 

Back to top button