3D printmarktbioprinting

Biomedisch Plenum investeert in Lithoz CeraFab printers

Het Braziliaanse Plenum, een biomedisch bedrijf, investeert in twee Lithoz CeraFab 7500 machines. Daarmee breidt het de productie van botimplantaten verder uit.


De aankoop van twee keramiek 3D printers illustreert volgens Lithoz hoe snel de AM-markt in het Zuid-Amerikaanse land groeit, met name als het gaat om biomedische toepassingen. De Braziliaanse markt wordt belangrijk gevonden omdat de gezondheidszorg in de top tien van de wereld staat. Dat maakt de markt aantrekkelijk voor partijen op het gebied van additive manufacturing, mede omdat de zorg toegankelijk is voor alle Brazilianen.

De eerste klant in Zuid-Amerika

Plenum is de eerste klant van Lithoz in heel Zuid-Amerika. Johannes Homa, CEO van de Oostenrijkse 3D printerfabrikant, zegt: “Wij hebben een groot vertrouwen in de Braziliaanse markt. Plenum heeft aangetoond dat het een echte pionier is en ik ben er zeker van dat we nog meer revolutionaire innovaties van Plenum gaan zien.” Plenum heeft de CeraFab 3D printers in eerste instantie in de R&D afdeling geplaatst, om de applicaties te ontwikkelen. De slurry die Lithoz voor de keramiekprinters ontwikkeld heeft, gebruikt Plenum in de productie van de botimplantaten.

Enkele medische producten geprint op de Lithoz machines (foto’s Lithoz)

Bijna alles voor de export

Lithoz breidt sinds enkele jaren uit naar de medische en dentale industrie. De 3D printtechnologie kan samen met de materialen worden ingezet voor de productie van scaffolds, implantaten en tal van andere medische devices. Het Oostenrijkse bedrijf haalt nagenoeg de volledige omzet uit de export.

Back to top button