3D printmarkt

Amnovis vergroot capaciteit met DMP Flex 350 Dual

Kortere doorlooptijd en lagere cost-per-part

Amnovis vergroot de productiecapaciteit en verkort de doorlooptijd door als een van de eersten te investeren in de DMP Flex 350 Dual. Deze 3D metaalprinter van 3D Systems beschikt over twee laserbronnen. De machine zal niet alleen worden ingezet voor de productie van titanium implantaten maar eveneens voor componenten voor de high tech en andere industrieën.


“Door de DMP Flex 350 Dual van 3D Systems te integreren in onze workflow hebben we een enorme sprong gemaakt in de efficiëntie van het 3D printen. Door onze high-end onderdelenproductie voor kwaliteitskritische toepassingen in de medische, high tech en andere industrieën op te schalen, zorgen we voor een snellere levering tegen lagere kosten, terwijl we onze hoge kwaliteitsnormen behouden”, zegt Ruben Wauthle, CEO en co-founder, over de eerste ervaringen met het nieuwe AM-systeem.

Vlaams AM-bedrijf ziet veel potentieel in medische markt

Groot potentieel in medische markt

De beslissing om de positie van Amnovis in de zich snel ontwikkelende medische markt te versterken, is gebaseerd op de ervaringen die het bedrijf tot nog toe heeft opgedaan. “We zien een groot potentieel in de innovatie van verschillende AM-toepassingen in een breed spectrum van medische hulpmiddelen”, aldus Ruben Wauthle. “Met zeer efficiënte 3D-printers kunnen we ontwerp en ontwikkeling beter afstemmen op materiaalselectie en productie.”

Gecertificeerde AM-workflow

De DMP 350 Flex Dual behoudt de voordelen van het systeem met een enkele laser, maar voegt daar door hogere productiviteit dankzij de tweede laser aan toe. Met deze investering in de AM-workflow vergroot het Vlaamse Amnovis de capaciteit voor de productie van zowel standaard als gepersonaliseerde implantaten, zoals titanium spinal cages. Tegelijkertijd dalen de productiekosten per implantaat. Amnovis heeft het hele productieproces in de fabriek in Aarschot gecertificeerd volgens ISO 13485:2016, ook de feitelijke AM-productie met de nieuwe machine van 3D Systems. Hiermee neemt het belemmeringen voor klanten om over te stappen naar additive manufacturing weg.

Back to top button