3D printmarktTechnology

AMIS reikt bedrijven helpende hand bij implementatie AM

Kenniskloof op vlak van AM dichten

Het Belgische AMIS gaat Breakthrough Services aanbieden om bedrijven te ondersteunen bij de implementatie van additive manufacturing in hun productieprocessen. De ondersteuning gaat van het in kaart brengen van de behoeften, evalueren van de relevantie tot en met advisering over de juiste 3D printtechnologie, software en hardware.


AMIS is sinds begin dit jaar de nieuwe naam voor CloudFLOW Maker, onderdeel van de Hybrid Software Group. Het Belgische bedrijf zet kennis en ervaringen uit de digitalisering van de drukindustrie in voor het industrialiseren van 3D printprocessen. AMIS ontwikkelt en verkoopt productiesoftware voor Jetting Technologies, in samenwerking met 3D-printerfabrikanten.


Hybrid Software business-unit kiest voor dubbele aanpak

Kris Binon (links) samen met Nick De Roeck.Bottom-up en top-down

Nick De Roeck, CEO van AMIS, ziet de wat hij noemt dubbele aanpak – bottom-up en top-down door de waardeketen heen – passen bij de strategie om de toegevoegde waarde voor gebruikers voorop te stellen. “Het begrijpen van de noden van de eindgebruikers helpt ons betere software te maken.” Want dat blijft een andere kerntaak van AMIS, het ontwikkelen van software om de jetting printprocessen te industrialiseren en een oplossing voor de hele workflow aan te bieden. Daartoe werkt het samen met fabrikanten van jetting 3D printers.


Waarde toevoegen voor de gebruikers

AMIS rekent voor de consultancy activiteiten op de expertise van Kris Binon, directeur, die jarenlange ervaring heeft op het vlak van additive manufacturing en over een breed netwerk beschikt. “Met onze software hebben we als doel om waarde toe te voegen voor de gebruikers van zogenaamde jetting-technologieën. Dit realiseren vereist expertise vanuit verschillende perspectieven”, vult Kris Binon aan. “We willen een scherp inzicht krijgen in de uitdagingen en behoeften van de eindgebruikers.” Dat is immers van belang om de juiste software te ontwikkelen voor de  fabrikanten van jetting printtechnieken die samenwerken met Hybrid Software.


Onafhankelijk

Dat AMIS zich specifiek richt op jetting technologieën doet volgens hem niks af aan de onafhankelijkheid als adviseur voor de industrie. “Het zou absurd zijn om jetting-technologieën te promoten bij een bedrijf dat eigenlijk een laser-gebaseerd systeem nodig heeft. We zouden daarmee zowel een ontevreden consultancyklant als een ontevreden softwaregebruiker creëren.” Juist in deze sector zijn on het verleden verwachtingen niet waargemaakt doordat gebruikers met een AM-technologie aan de slag gingen die niet bij hun daadwerkelijke behoeften paste. AMIS wil deze kenniskloof dichten met de Breakthrough Services.

Back to top button