3D printmarktsoftware

ALSO wordt distributeur Materialise software

Het Zwitserse B2B platform voor IT-gerelateerde producten en diensten ALSO gaat de Magics software van Materialise distribueren, evenals de HP Build Processor. ALSO biedt het softwarepakket via VAR-resellers aan in combinatie met de HP 3 D printers, die het sinds een jaar in het grootste deel van Europa distribueert.

 

Zwitsers IT B2B platform bundelt Magics met HP 3D printers

Vorig jaar mei heeft ALSO, dat ook in de Benelux is gevestigd, een overeenkomst met HP gesloten voor de distributie van de multijet fusion 3D printers. In hele Europa, uitgezonderd het VK en Ierland, mag ALSO deze aanbieden via resellers. Naar eigen zeggen heeft het sindsdien meer dan 100 3D printers van HP aan de markt geleverd. De Zwitsers zien de distributieovereenkomst met Materialise als een aanvulling hierop.

 

Strategisch groeisegment voor ALSO

“3D printen is een strategisch segment binnen de ALSO Group”, zegt Gustavo Möller-Hergt, CEO van de beursgenoteerde onderneming uit het Zwitserse Emmen. Hij wijst op een recente studie van PwC waarin voorspeld wordt dat de markt voor 3D geprinte producten tegen 2030 zo’n 22,6 miljard euro groot zal zijn. “Met ons partnerschap met HP en met Materialise en de bundeling van ons 3D print segment in een European Center of Competence for 3D Printing, zetten we de stappen om van deze groei op een verantwoorde manier te profiteren.” ALSO bundelt in het competentiecentrum alle kennis en diensten op het vlak van 3D printen. Van hieruit gaat het value added resellers opleiden en ondersteunen voor de verkoop van de softwarepakketten van Materialise.

 

Meer omzet genereren

Stefaan Motte, vice president van Materialise, ziet in de distributieovereenkomst een mogelijkheid om de verkopen van de softwareoplossingen die Materialise voor de multijet fusion printers biedt, te vergroten. Bedrijven die bij ALSO een van de HP printers kopen, kunnen nu in één deal ook de software aankopen. De complete printjobvoorbereiding gebeurt dan vanuit Materialise Magics 3D Print Suite. Een van de voordelen hiervan is dat het bouwvolume van de 3D printer van HP efficiënter benut kan worden omdat Magics voor een betere nesting van de producten zorgt.

 

Benelux

ALSO heeft vorig jaar juli het Nederlandse Five 4 U overgenomen, een distributeur van onder andere grafische producten in de Benelux. Destijds zei ALSO CEO Möller-Hergt deze overname te beschouwen als een belangrijke stap voor de verdere uitbouw van de 3D printactiviteiten.

 

Back to top button