Manufacturers

Hybrid AM Systems wil pick & place unit in filamentprinter integreren

MaukCC, de Maastrichtse fabrikant van Cartesio 3D printers, heeft een nieuwe industriële 3D printer ontwikkeld. Deze wordt op de markt gebracht onder de merknaam Hybrid AM Systems. De eerste serie HMS 434 machines zijn verkocht en worden nu gebouwd. Er ligt nu een plan om in deze industriële FDM printer een pick and place unit te integreren, zodat je elektronicacomponenten kunt embedden tijdens het printproces.

 

Nieuw model en merknaam voor Cartesio 3D printers

Jos Scheepers, oprichter van MaukCC – beter bekend onder de merknaam Cartesio – heeft onlangs versie HMS 434 gelanceerd. Deze 3D printer is inmiddels uitgerijpt tot een productiemachine,  afgestemd op de vraag uit de maakindustrie en andere professionele gebruikers. Een van de punten waarop de HMS 434 zich onderscheidt, zijn de vier posities voor elektrisch aangedreven gereedschappen.

 

CNC machine

Jos Scheepers gebruikt bewust het woord gereedschappen. “Voor mij is een 3D printer een CNC machine. Waarom zou je je dan beperken tot het persen van filament in de juiste vorm?” Elke gereedschapskop heeft een eigen controller om de besturing van de machine zo min mogelijk te belasten. Ontworpen voor een multimateriaal en multifunctioneel productieproces. Hij wil nu een van de vier printkoppen vervangen door een pick and place unit.  “Met zo’n pick and place unit kun je automatisch tijdens het printen een chip in het product leggen en dan verder printen. Of een andere component inleggen.” Noël Daemen, sales engineer, zegt: “We zijn gaan nadenken hoe we de 3D printer kunnen verbeteren, gebaseerd op wat de industriële markt vraagt. Wij denken dat de industrie onder andere een geïntegreerd en vooral multifunctioneel 3D productie platform vraagt.”

 

Hybrid AM Systems

CE richtlijnen

De HMS 434 filament printer heeft de looks and feel van een industriële machine. Bovenin zit het printgedeelte met een maximaal bouwvolume van 400 bij 300 bij 400 mm en een verwarmd bed (140 graden). De X-as beweegt over dubbele geleidingen (onder en boven). De machine bevat stappenmotors die in 1/128e microstap nauwkeurig kunnen positioneren. In een uitschuifbare lade zit een 22 inch touchscreen verwerkt voor het bedienen van de machine.Ook op andere details is de machine verder verbeterd en afgestemd op industrieel gebruik, want ook inhoudt dat de 3D printer aan de CE richtlijnen voldoet.

 

Het volledige artikel over de nieuwe 3D printer van Hybrid AM Systems staat in de juli editie van 3D Print magazine. Deze editie komt uit op 26 juni.

 

 

Back to top button