Materials

Al ruim 80 deelnemers aan Ultimaker Material Alliance Programma

Meer dan 80 fabrikanten in alle delen van de wereld ontwikkelen voor hun materiaal printprofielen voor de Ultimaker 3D printers. Ze doen dit binnen het Ultimaker Material Alliance Programma. De Nederlandse fabrikant van desktop 3D printers heeft dit precies een jaar geleden gelanceerd. Op de Hannover Messe laat Ultimaker meerdere van deze materialen zien.

Steeds meer filamentproducenten stellen printprofielen via de Ultimaker cloud beschikbaar

Een jaar na de start van het Ultimaker Material Alliance Programma maakt een grote groep toonaangevende materiaalfabrikanten actief gebruik van de Print Profile Assistant. Hieronder zijn filamentproducenten zoals BASF, DSM, DuPont, Owens Corning, Arkema, Jabil, Lehmann & Voss & Co. Met deze software van Ultimaker kunnen de fabrikanten sneller en eenvoudiger printprofielen ontwikkelen voor hun industriële materialen. Ze stellen deze beschikbaar via de marktplaats in Ultimaker Cloud. De open materiaalstrategie van Ultimaker zorgt ervoor dat gebruikers van bijvoorbeeld de Ultimaker S5 makkelijk met materialen kunnen werken die specifieke eigenschappen hebben.

Igus Iglidur

Op de Hannover Messe toont Ultimaker onder andere dit glijlager en scharnier, 3D geprint met Iglidur 180 van Igus.

Samenwerking met meerdere multinationals

“In slechts twaalf maanden tijd hebben we met diverse multinationals samengewerkt om nieuwe toepassingen mogelijk te maken. Daarmee hebben we fantastische resultaten geboekt”, zegt Paul Heiden, senior vice president Product Management bij Ultimaker. Voorbeelden van de nieuwe materialen zijn een metaal gevuld filament, dat voor een esthetisch effect zorgt. Ook zijn voor de Ultimaker 3D printers nu filamenten beschikbaar die veilig zijn voor elektrostatische ontlading.

Lees de review van de Ultimaker S5 in 3D Print magazine: wat dragen de printprofielen bij aan het gebruiksgemak?

FOTO: een voorbeeld van een materiaal voor elektronica behuizingen is dit PCTG-filament van Essentium. Ook hiervan is een printprofiel in Cura beschikbaar.

Back to top button