ManufacturersTechnology

Additive Industries wordt technologiepartner Sauber F1 Team

Het Sauber F1 raceteam is de launching customer voor de nieuwe Metalfab1 Process & Application Development Tool. Dit is de nieuwe, compacte 3D metaalprinter van Additives Industries. Het F1 team zal gefaseerd twee van deze machines kopen. De twee bedrijven zijn daarnaast een 3-jarig partnerschap aangegaan om gezamenlijk de AM technologie verder te ontwikkelen. De Nederlandse machinebouwer wordt voor additive manufacturing technologiepartner van het Sauber F1 Team.

 

F1 raceteam koopt twee kleinere Metalfab1 metaalprinters

 

De samenwerking tussen Additive Industries en Sauber F1 Team wordt vandaag, woensdag, bekend gemaakt in de keynotelezing op de tweede dag van Rapid. Tech. De 3D printbeurs annex conferentie in Erfurt groeit dit jaar opnieuw fors. Het aantal exposanten met 20%, de omvang van de beurs zelfs met 23%, zo werd gisteren op de openingsdag bekend gemaakt. Additive Industries is een van de exposanten. Vandaag is een van de conferenties gewijd aan AM in de automotive industrie.

 

Uitbreiding naar productiemachine

Het Sauber F1 Team is al tien jaar actief en expert op het gebied van kunststof 3D printen. Nu zal het team eveneens investeren in twee industriële MetalFAB1 3D metaalprintsystemen. Dat gebeurt gespreid over een tijdsbestek van twee jaar. Het raceteam breid hiermee de competenties op het vlak van 3D metaalprinten uit. Deze Process & Application Development Tools worden later uitgebouwd tot volledige geïntegreerde MetalFAB1 systemen voor serieproductie in meerdere materialen. Additive Industries zal het additive manufacturing team van Sauber ondersteunen bij de initiële opzet van haar capaciteit en om een steile groeicurve in kennis en competenties te realiseren. Sauber gaat niet alleen metalen onderdelen printen voor de Formule 1 racewagens maar ook producten voor externe klanten in andere hoogwaardige toepassingen.

 

Sauber F1 team
Daan Kersten samen met Sauber F1 Team CEO Monisha Kaltenborn (Foto: Sauber F1)

Sauber lanceerplatform van kampioenen

Het partnership met Sauber F1 Team onderstreept de ambitie van Additive Industries om een leidende fabrikant van 3D metaalprintsystemen te worden. Het bedrijf wil dit in veeleisende markten als lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, medische implantaten en high tech machinebouw. “We zijn trots dat we zijn uitgenodigd om deel uit te maken van het Sauber Formule 1 team als technologie partner. Sauber is al tientallen jaren het lanceerplatform voor kampioenen. Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Felipe Massa en Sebastian Vettel zijn allemaal hun carrière gestart bij dit unieke private Zwitserse team. Zowel de professionaliteit van het Sauber F1 Team als hun gedrevenheid tot technologische innovatie, ze zijn eigenaar van een van de meest geavanceerde windtunnels voor de automobielindustrie, past prachtig bij ons streven naar industriële perfectie”, zei Daan Kersten, CEO van Additive Industries.

 

Nieuwe standaarde definiëren

Monisha Kaltenborn, CEO & Team Principal van het Sauber F1 team vindt nu het juiste moment om in te stappen omdat de technologie nog in de kinderschoenen staat. “Hiermee bouwen we onze kennis uit en ontwikkelen we nieuwe inzichten op dit industriële vakgebied. Het is onze missie om nieuwe standaarden te definiëren”, zo voegt ze toe.

Additive Industries staat nog vandaag en donderdag op Rapid.Tech in Erfurt.

Back to top button