3D printmarkt

Additive Industries verkoopt eerste Metalfab1 in China

Additive Industries heeft de eerste 3D metaalprinter in China verkocht. De Eindhovense machinebouwer heeft een tender gewonnen van het Maritime Equipment Technology Institute van de Jiangsu University of Science & Technology. Het Chinese onderzoeksinstituut wil met de Metalfab1 de productie van warmtewisselaars voor LNG toepassingen versnellen.

Chinees instituut gaat warmtewisselaars voor LNG-installaties 3D metaalprinten

Daan Kersten, CEO van Additive Industries, heeft de eerste order uit China bekend gemaakt op de tweede dag van de Additive World Conference, de jaarlijkse conferentie van het Nederlandse bedrijf. Het is het eerste succes van Additive Industries en de onlangs aangestelde agent Sinsun-Tech Corporation Ltd in de Chinese markt.

Verdere expansie

“Dit helpt ons bij onze verdere expansie in de Asia Pacific regio”, zegt Daan Kersten over het eerste verkoopsucces in China. Het onderzoeksinstituut wordt ondersteund door de Additive Industries engineers vanuit het Process & Application Development Centre dat Additive Industries in Singapore heeft opgericht. Het bedrijf bestempelt de order als een belangrijke stap om verder te penetreren op de Chinese markt met systemen ontwikkeld voor serieproductie. Volgens Wang Jung, directeur van Sinsun-Tech helpen de productiviteit van de Metalfab1 en de volledige automatisering van het AM-systeem het instituut de business case verbeteren.

Back to top button