3D printmarkt

3iD groeit uit het jasje en verhuist naar nieuwe huisvesting

3D printservicebedrijf 3iD is uit het jasje gegroeid. Onlangs is Dave Vanhove met zijn team verhuisd naar een heel nieuw bedrijfspand in Torhout. Daar heeft het 3D printservicebedrijf alle ruimte om verder te groeien.


“Zo zijn we klaar voor de volgende fase in 3D printen. We kunnen nu direct opschalen met de toename van de vraag”, zegt de Vlaamse ondernemer over de stap die hij heeft gezet. Enkele jaren geleden was 3iD het eerste kleinere 3D printservicebureau dat met de HP Multijet Fusion 3D printer aan de slag ging.

“De industrie begint te beseffen dat 3D printen meer is dan een beetje fun”

Steeds meer eindtoepassingen

De HP MJF 4200 printer is nog steeds een van de belangrijkste productiemachines van het printservicebedrijf. Inmiddels staat er echter ook een EOS P770 met een groter bouwvolume en zowel een FDM printer van Stratasys, de Fortus 250mc, als een Projet 660pro voor fotorealistische prints en een Form 3BL van Formlabs voor chirurgische instrumenten. De Vlaamse ondernemer heeft ook geïnvesteerd in post processing, onder andere in een Dyemansion DM60 systeem voor het kleuren en gladder maken van 3D prints. Ook voor dit jaar staan er nieuwe investeringen op het programma, laat Dave Vanhove weten. Hij wil de printcapaciteit verder vergroten, omdat hij ziet dat de markt blijft groeien. “De industrie begint te beseffen dat 3D printen meer is dan een beetje fun. Men ziet dat je er ook eindstukken mee kunt maken,” Hij merkt dat klanten zekerheid over leverdatum zoeken. “Dat is volgens mij het belangrijkste voordeel dat wij hier kunnen bieden ten opzichte van het Verre Oosten.” Aan het begin van de coronacrisis lanceerde 3iD een zelf ontwikkeld, gepersonaliseerd mondmasker.

3D printmarkt voor kunststofonderdelen groeit

Dave Vanhove is een van ondernemers uit de 3D printindustrie in België en Nederland die in de komende editie van 3D print magazine vertellen over hoe zij de markt zien groeien en verschuiven richting eindonderdelen. De nieuwe editie verschijnt medio maart. Nog geen abonnee? Meld je hier aan voor gratis toezending van 3D Print magazine (in Nederland en België). 

Back to top button