Technology

3D Systems is verkoop FabPro 1000 gestart

3d Systems heeft een speciale website gelanceerd voor de online verkoop van de FabPro 1000 3D printer. Dit model is de nieuwe instapversie voor wie met DLP / stereolithografie wil gaan printen. De machine wordt online aangeboden voor € 4.295. Momenteel is de 3D printer in Europa alleen beschikbaar voor Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en het VK.

DLP 3D printer nog nog geen € 5.000

Met de FabPro 1000 gaat 3D Systems duidelijk de concurrentie aan met de vele aanbieders van DLP printtechnologie. Daarbij kiezen de Amerikanen onder andere voor toepassingen zoals het 3D printen vormen voor verloren was gieten, de sieradenindustrie en productontwikkelaars. Ook houders en bevestigingsmaterialen zijn twee toepassingen waar men zich op richt. Als troeven van de nieuwe 3D printer schermt 3D Systems met zaken als snelheid, de hoge oppervlaktekwaliteit en de lage TCO.

 

FabPro™ 1000 (PRNewsfoto/3D Systems)

Drie specifieke harsen voor de FabPro 1000

Samen met de 3D printer brengt 3D Systems enkele specifieke materialen voor de FabPro 1000 op de markt. Daaronder een FabPro Tough BLK hars voor het printen van functionele prototypes en productie onderdelen. Voor nauwkeurige modellen en prototypes is er FabPro proto en het derde materiaal is specifiek bedoeld voor de sieradenindustrie. FabPro Jewelcast GRN is ontwikkeld voor het 3D printen van modellen voor het verloren wasgieten dat veel in deze sector gebeurt. Een van de gebruikers van het eerste uur voor deze toepassing is Simon Walker van Artforge. Hij zegt met het nieuwe materiaal en de FabPro 1000 een constante kwaliteit te kunnen printen. Daarnaast wijst hij op het gemak waarmee het poeder uiteindelijk verwijderd kan worden.

 

Goedkopere opspangereedschappen

De 3D printer heeft een bereik van 125 bij 70 bij 120 mm en print met een laagdikte van 30 tot 50 µm. 3D System geeft op de website ook enkele voorbeelden van 3D geprinte opspantools. Een typische houder kost op de FabPro 1000 ongeveer € 37 en is binnen anderhalve dag gereed. Vergeleken met een aluminium houder ligt deze kostprijs een factor 10 lager.

 

 

Back to top button