ManufacturersTechnology

XYZPrinting breekt met lage TCO SLS printmarkt open

Anderhalf jaar geleden hoorde je dat het einde van lasersinteren nabij was. De 3D printtechnologie van HP zou de SLS printtechniek verdringen. Wie de ontwikkeling in de 3D printmarkt bijhoudt, ziet dat eerder het tegendeel waar is. Nieuwe spelers melden zich in dit deel van de 3D printmarkt. Een van de opvallendste is misschien nog wel het Taiwanese XYZPrinting, waarvan het Europese hoofdkantoor in Nederland is gevestigd.

 

MfgPro230 xS: industriële SLS printer voor 60 mille

De nieuwe MfgPro230 xS 3D printer is duidelijk ontwikkeld voor de industrie. En het concept is zo uitgedacht dat ook XYZPrinting met deze machine kan concurreren met andere maaktechnieken. Vooral door de machines gecombineerd met elkaar te gebruiken in een printerfarm.

 

Constante kwaliteit

“Met 4 van deze machines heb je een constante stroom van producten”, zegt Michele Marchesan, senior vice president Industry 4.0 bij XYZPrinting. “Normaal gesproken zie je bedrijven met 1 printer werken, maar dan kun je nooit een continue stroom aan producten creëren omdat je altijd met afkoeltijd rekening moet houden. Door de lage instapdrempel van de nieuwe machine kun je een printerfarm opzetten voor een constante stroom aan onderdelen.” De fabrikant heeft hiervoor bij de ontwikkeling van de MfgPro230 xS met name aandacht besteed aan een consistente kwaliteit, ongeacht de batch en zelfs ongeacht de machine waarop een onderdeel wordt geprint.

 

XYZ MfgPro320xS

 

Markt voor SLS technologie

De nieuwe SLS printer heeft een bouwvolume van 230 bij 230 bij 230 mm. De basisprijs voor de machine ligt op € 60.000. “Met die prijs verlagen we het instapniveau van industriële SLS technologie”, zegt Marchesan. Doordat de stukken minder nabewerking nodig hebben en de fabrikant ook de materiaalkosten lager wil houden, denkt men te kunnen concurreren. Als eerste is nylon beschikbaar, andere materialen volgen. “Er is absoluut een markt voor onze SLS technologie horen we terug, met name vanwege de afmetingen en de lage total cost of ownerschip”, benadrukt Marchesan.

 

2e grootste contract manufacturer

De nieuwe SLS printer van XYZPrinting zit nu in het Betaprogramma waarbij een aantal klanten de technologie gaat testen. Volgens Michele Marchesan heeft XYZPrinting via het moederbedrijf een enorme ervaring als het gaat om serieproductie. Na Foxcon is het moederbedrijf, New Kinpo Group, de tweede grootste contract manufacturer in de wereld. “De groep produceert elke maand 1 miljoen 2D printers, We hebben dus capaciteiten en weten hoe te designen voor manufacturing.”

 

Nexa3D

De ondertekening van de samenwerking tussen XYZPrinting, Nexa3D en Bego. 

 

Productie snelle Nexa3D SLA printer

Overigens richt XYZPrinting zich niet alleen op de SLS markt. Onlangs heeft het geïnvesteerd in de Amerikaanse startup Nexa3D. Dit bedrijf, geleid door ex 3D Systems topman Avi Reichental, heeft een zeer snelle stereolithografie techniek ontwikkeld. Het haalt een opbouwsnelheid van 1 cm in de Z-richting per minuut. XYZPrinting heeft met Nexa3D een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. Deze houdt in dat de Taiwanese fabrikant exclusief voor Nexa3D snelle SLA printers voor de dentale industrie gaan bouwen. Bego, de derde partij, doet de wereldwijde distributie.

 

Back to top button