ManufacturersTechnology

Vrij programmeerbare SLA printer van 3D Dream Workshop

Het Taiwanese 3D Dream Workshop heeft een doe-het-zelf stereolithografie printer gelanceerd voor 1200 U$. Doe-het-zelf betekent in dit geval dat zowel de energiehoeveelheid alsook de belichtingstijd door de gebruiker ingesteld kunnen worden.

 

Deze gebruikers kunnen eveneens met harsen van derden printen of het volledig transparante hars van 3D Dream Workshop gebruiken dat gemengd kan worden met pigmenten om in kleur te printen.

 

3D Dream Works geeft gebruikers invloed op energieintensiteit en belichtingstijd

De ontwikkelaars van 3D printtechnologie wereldwijd zijn duidelijk bezig om ook in ander segmenten dan dat van FDM-printers (filament) te stappen. Dat laat het Taiwanese bedrijf zien dat deze SLA printer met laserbron voor iets meer dan 1060 euro (omgerekend) in de markt zet. Bijzonder is dat de gebruiker de hoeveelheid energie van de laser voor de belichting kan instellen tussen 0 en 100W tijdens het 3D printen. Ook de belichtingstijd is instelbaar, van 5 tot 45 microseconden. Dat kan via respectievelijk een Adjustable Laser Energy unit en de Adjustable Exposer Time technologie.

 

3D Dream Workshop
Zo ziet de betaalbare SLA 3D printer van 3D Dream Workshop er uit.

Betaalbare SLA-technologie

3D Dream Workshop wil niet alleen de printermarkt openbreken maar eveneens die voor het printmateriaal. Zeker bij SLA-printers is het nog veelal gangbaar om materiaal en hardware van dezelfde leverancier te betrekken. Door dit los te koppelen en de prijs zo laag te zetten, willen de Taiwanesen stereolithografie als 3D printtechniek beter bereikbaar maken voor de massa. Enzo Lee, algemeen directeur van 3D Dream Workshop: “We geven onze klanten opnieuw het recht om optische resins zelf te kiezen. Ze kunnen het juiste resins met de juiste prijs voor de juiste printkwaliteit kiezen.” Tot nog toe weerhouden zowel de hoge aanschafprijs van een SLA-printer evenals die van de materialen veel mensen ervan om met stereolithografie aan de slag te gaan. In de praktijk levert deze technologie mooiere prints, met name het oppervlak is minder grof dan bij een FDM-printer, Vandaar dat deze techniek dikwijls wordt ingezet in de juwelenbranche.

 

Crowdfunding campagne

De 3D printer is gelanceerd op Indiegogo, een wereldwijd crowdfunding platform. Verrassend genoeg loopt de campagne daar nog niet warm: er zijn slechts 3 van de 10 early birds pakketten verkocht: 799 U$ voor een 3D printer en een set resin en 500 ml transparante resin, die gemengd kan worden met pigment. Deze pigmenten kunnen eventueel los gekocht worden zodat je je eigen kleur kunt mengen. Doe het zelf. De planning is dat de SLA printer eind augustus verscheept wordt. 3D Dream Workshop heeft niet vooraf een bepaald doel gesteld op Indiegogo.

 

Back to top button