postprocessing

US patent voor VVD-technologie van PostProcess Technologies

PostProcess Technologies heeft in de VS patent gekregen voor de kerntechnologie in de Volumetric Velocity Dispersion technologie, waarmee het automatisch supportmateriaal van kunststof 3D geprinte werkstukken verwijdert. De VVD-technologie werkt in combinatie met de oplosmiddelen en software, waarvoor eveneens patent is aangevraagd.


PostProcess Technologies, in Europa partner van AM Solutions, levert een compleet ecosysteem om geautomatiseerd AM-werkstukken na te bewerken, zoals het verwijderen van support bij FDM geprinte stukken. De lagedruk technologie is ontwikkeld om snel het supportmateriaal te verwijderen zonder de maatnauwkeurigheid van de geprinte onderdelen aan te tasten.

PostProcess
Supportmateriaal bij dit met FDM technologie geprint werkstuk wordt automatisch verwijderd met de VVD-technologie van het Amerikaanse bedrijf.

Wereldwijd 50 patentaanvragen

Het octrooi dat verleend is, U.S. Patent No. 10,850,449 “Method and Apparatus for Support Removal Using Directed Atomized and Semi-Atomized Fluid,” issued December 1, 2020, dekt de VVD-technologie af. Dit octrooi is een van de meer dan 50 octrooien die PostProcess wereldwijd heeft aangevraagd, en omvat de geïntegreerde full-stack oplossingen van software, hardware en chemie in verschillende technologiefamilies. Het toekennen van dit patent beschouwt men als een erkenning voor de technologie.

Opschalen en digitaliseren AM proces

Daniel Hutchinson, oprichter/CTO van PostProcess Technologies: “Deze erkenning komt niet lang na het toekennen van het patent voor onze SVC-technologie. We zijn blij om weer een PostProcess innovatie toe te voegen aan ons repertoire van baanbrekende technologieën.” De oplossingen voor het automatiseren van nabewerken draagt bij aan het opschalen van additieve productie en het sluiten van de digitale keten, zodat het AM-proces verder kan digitaliseren.

Back to top button