Technology

Uitgebreid AM-lezingenprogramma op EMO

Naast Additive Manufacturing Aerea veel AM-toepassingen op reguliere stands

De Additive Manufacturing Area op de EMO mag dan bescheiden zijn, verspreid over de beurs in Hannover komt de technologie wel degelijk aan bod. Eigenlijk zoals het hoort, bij de exposanten op hun reguliere stand. Daarmee onderstrepen ze dat 3D printen een aanvullende technologie is, met wel enkele belangrijke pluspunten.


Verbeterde efficiency, besparingen op materiaal én een enorme vormgevingsvrijheid: Additive Manufacturing vindt z’n weg naar de metaalbewerkende industrie. Tijdens EMO kunnen bezoeker kennismaken met een volledige procesketen van additieve productie. Van materialen, design- en pre-print software, 3D metaal- en kunststofprinters met uiteenlopende technologieën tot en met post-processing, meten en toepassingen in sectoren als de auto- en vliegtuigindustrie, machinebouw en medische techniek.

Foto’s van links naar rechts: Het Turkse Ermaksan is een van de deelnemers aan de EMO. Daarnaast een aluminium onderdeel geprint door Grob Werke. Q.Big 3D kiest voor groot formaat FDM printen en staat net als Trumpf (onderste foto) in de AM Area op de EMO Hannover.


Vier beursdagen met lezingen

Daarnaast is er een uitgebreid lezingenprogramma. Naast de korte AM conferentie van CECIMO op woensdag zijn er dagelijks presentaties over het onderwerp. Dat begint al op de eerste dag met een lezing door GKN Additive op het Innovation Forum in hal 9, waar je ook de Additive Manufacturing Area vindt. Dinsdag zijn er lezingen door Trinckle 3D over het automatisch designen van mallen en opspanmiddelen om te 3D printen. Hardmetaal gereedschappenfabrikant ISCAR geeft dan eveneens een lezing. Dinsdag gebeurt alles in de VDMA Technology Forum in hal 4. Op woensdag is er naast het CECIMO event ’s middags een lezing van Q.BIG 3D over het 3D printen van grote functionele componenten. Deze presentatie hoort thuis in het rijtje activiteiten omtrent Future of Sustainability in Production. Donderdag staat weer 3D metaalprinten op de agenda met in het VDMA Technology Forum een lezing door professor Reuber van de hogeschool Köln. Hij gaat in op een onderzoek naar de mogelijkheden maar ook de uitdagingen om gereedschappen te 3D printen.

AM Area

In hal 9 vind je de Additive Manufacturing Area. In total presenteren zich hier negen exposanten, waaronder Additive Industries en Trumpf maar ook een minder bekende bouwer van AM-systemen Hamuel. Hier staat ook de AM groep van Daimler Truck, de vrachtwagenbouwer die additive manufacturing structureel inzet voor de spare-parts business. Verder kom je hier de onder andere AM werkgroep van de VDMA tegen.

EMO Hannover 2023 begint op 18 september en duurt tot en met 23 september. Voor een gratis entreeticket kun je je registreren via deze link.

Foto: Renishaw presenteert de AM technologie dit jaar op de reguliere stand (hal 6 B32)

Back to top button