Applications

Materialise opent metaalprintfabriek voor CMF implantaten in de VS

Van de 280.000 gepersonaliseerde prints worden er jaarlijks 160.000 naar de VS verscheept

Materialise opent in de VS een nieuwe fabriek voor 3D metaalprinten. Hier zullen CMF implantaten worden geprint, patiënt specifieke zaken. Door deze in de VS te printen wil Materialise de Amerikaanse artsen sneller beleveren dan wanneer dit vanuit België gebeurt.


“Met de opening van ons nieuwe metaal 3D-printcentrum in de VS brengen we gepersonaliseerde zorg dichter bij Amerikaanse patiënten”, zegt Brigitte de Vet, Vice President Medical bij Materialise.


Implantaten voor gezichtschirurgie

Materialise
Foto’s Materialise


Korter op de bal spelen

De nieuwe fabriek in Plymouth (Michigan) gaat zich specialiseren in de additieve productie van gepersonaliseerde titanium cranio-maxillofaciale (CMF) implantaten. CMF implantaten worden gebruikt voor gezichtsreconstructieve chirurgie. Tot nu toe produceert Materialise uitsluitend titanium CMF-implantaten in de 3D-printfabriek in België. Met de nieuwe fabriek voor 3D metaalprinten in de VS kan Materialise beter inspelen op de vragen van chirurgen en de levertijd van volledig gepersonaliseerde implantaten aan ziekenhuizen in de Verenigde Staten aanzienlijk verkorten. Deze uitbreiding van mogelijkheden is een aanvulling op de bestaande productie van 3D-geprinte chirurgische guides en anatomische modellen van Materialise in de Verenigde Staten.


260.000 gepersonaliseerde producten per jaar

“De kracht van 3D printen in combinatie met onze drie decennia ervaring in 3D planning en medische productie, stelt ons in staat om de levering van gepersonaliseerde medische implantaten te versnellen”, zegt Brigitte de Vet over de uitbreiding van Materialise in de VS. Momenteel print Materialise jaarlijks zo’n 280.000 gepersonaliseerde instrumenten en implantaten voor de medische zorg. Daarvan zijn er zo’n 160.000 bestemd voor de Amerikaanse markt. Chirurgen omarmen 3D printoplossingen steeds vaker in hun praktijk om patiënten gepersonaliseerde zorg te kunnen aanbieden en de kosten te verlagen.

Omzet medical groeit met 20%

Materialise maakte onlangs bekend dat de omzet in het tweede kwartaal met 11,6% op jaarbasis gestegen is tot €64,81 miljoen. Materialise Medical liet een sterke groei zien van bijna 20% tot net geen €25 miljoen euro. Het EBITDA-resultaat werd in Q2 met €5,2 miljoen gedrukt door een voor Materialise negatieve uitspraak in een arbritagezaak met Zimmer Biomet over gewrichtsvervangende hulpmiddelen.

Back to top button