ApplicationsTechnology

Trouwen in een 3D geprinte trouwjurk

De Israëlische ontwerper van trouwjurken Ada Hefetz introduceert een nieuwe collectie, waarbij ze gebruik maakt van de Stratasys j850 TechStyle 3D printer om direct op het textiel te printen. De collectie die uit drie jurken bestaat, is de eerste waarbij ze 3D printen gebruikt.  


De drie unieke jurken, die onlangs te zien waren op de Milan Design Week, zijn gebaseerd op Hefetz’s Flower of Life thema en als onderdeel van haar nieuwste serie over het huwelijk, de cirkel van het leven en design.

Het is simpelweg onmogelijk om dit niveau van symmetrie met de hand te bereiken

Oude Egyptische geometrie gekopieerd

De opvallende bruidsjurken zijn voorzien van complexe geometrische vormen die de ‘Flower of Life’ voorstellen, een heilige geometrie die dateert uit het oude Egypte. Het ingewikkelde patroon bestaat uit elkaar overlappende cirkels die elkaar kruisen om bloemen te vormen, die Ada Hefetz heeft gecombineerd met haar ontwerp van een lelie om de verbinding tussen twee individuen en de cirkel van het leven te symboliseren.

Onmogelijk met de hand te maken

Ze heeft deze vomen direct op textiel geprint met doorschijnende VeroVivid harsmateriaal met Stratasys J850 TechStyle 3D-printer. Hiermee kan men meer dan een half miljoen unieke kleuren 3D printen in verschillende afwerkingsniveaus en texturen. “Zonder de Stratasys 3DFashion technologie zou ik niet in staat zijn om zulke ingewikkelde geometrische ontwerpen te maken. Het is simpelweg onmogelijk om dit niveau van symmetrie met de hand te bereiken,” legt Hefetz uit. “Met de 3D-printer kan ik digitaal nieuwe vormen creëren met behulp van wiskundige formules en deze direct op de stof printen, zodat het patroon perfect wordt herhaald.” 3DFashion-technologie biedt de mogelijkheid om organische algoritmische ontwerpen te gebruiken en een balans te vinden tussen traditioneel en innovatief.

Wie meer wil weten over de Stratasys J850 TechStyle 3D printer kan terecht bij Seido Systems

Back to top button