ApplicationsFeatured

Toolcraft breidt uit met extra 3D metaalprinthal

Het Duitse Toolcraft gaat uitbreiden. Mede dankzij de 3D metaalprint activiteiten groeit de toeleverancier zo sterk, dat dit jaar nog een 4e en 5e productiehal worden gebouwd. Toolcraft investeert onder andere in een eigen lasersmeltcentrum om te kunnen voldoen aan de vraag naar 3D geprinte medische instrumenten.

Groeiende vraag naar 3D geprinte chirurgische instrumenten

Toolcraft is sinds begin deze eeuw gevestigd in Georgesmünd (in de buurt van Neurenberg). Het bedrijf groeit sterk met zowel 3D metaalprinten als ook robotics, een andere tak waarin Toolcraft investeert. Voor het 3D metaalprinten bouwt Toolcraft momenteel een nieuwe hal, waarin het lasersmeltcentrum wordt ondergebracht.

 

Veiliger boren dankzij 3D geprint koelkanaal

Behalve dat het 3D print voor de energie- en luchtvaartindustrie, boekt het bedrijf ook succes in de medische industrie. Voor deze sector is een chirurgisch instrument ontwikkeld dat in de 3D geprinte vorm voordelen biedt ten opzichte van het klassieke instrument. Het gaat om een boor die orthopedisch chirurgen gebruiken voor het boren in botten. Doordat tijdens het 3D printen een inwendig koelkanaal wordt aangebracht, daalt de temperatuur tijdens het boren met liefst 70 graden C. De hoge temperatuur tijdens het boren kon tot nog toe voor schade aan het bot zorgen. Dat is met het nieuwe instrument uitgesloten. Om aan de groeiende vraag naar deze medische instrumenten te voldoen, investeert Toolcraft in de nieuwe hal en in nieuwe 3D metaalprinters. Onlangs is onder andere de TruPrint 3000 van Trumpf gekocht.

 

Back to top button