Applications

Stratasys gaat 5000 gezichtsbeschermers 3D printen

Stratasys kondigt aan de eigen wereldwijde 3D printcapaciteit te mobiliseren in de strijd tegen het Coronavirus. Komende dagen worden op de machines in de VS al voor 5000 gezichtsbeschermers de frames geprint. 


Stratasys schaart zich in de rij bedrijven uit de additive manufacturing industrie die in actie komen om tekorten in de supply chains op te vangen. Een van de topziekenhuizen in de wereld heeft bij de 3D printerfabrikant aangeklopt: het ziekenhuis verbruikt elke week 1.530 gezichtsbeschermers. Maar terwijl de Coronapandemie aan vaart wint, slinkt de voorraad tot nu nog maar voor zes dagen.

3D printercapaciteit van Stratasys Direct Manufacturing ingezet

Daarom schakelt Stratasys nu de eigen capaciteit van Stratasys Direct Manufacturing in, dat in de VS meerdere productievestigingen heeft. Ook een aantal andere grote 3D printbedrijven en opleidingsinstituten hebben aangeboden hun printercapaciteit beschikbaar te stellen. Medtronic en Dunwood College of Technology ondersteunen met het materiaal voor de kunststof kappen en klikverbindingen, deels van biocompatibele materialen, zodat Stratasys en de partners zich kunnen richten op het 3D printen van het frame. “Wij zien additive manufacturing als een essentieel iets om te reageren op de globale Covid-19 epidemie”, zegt Yoav Zeif, CEO van Stratasys. “De kracht van 3D printen, overal aanwezig zijn, print letterlijk bijna alles en pas zaken on the fly aan, maakt het mogelijk om tekorten op te lossen.” Er is inmiddels een website in de lucht waar organisaties een aanvraag om medisch gerelateerde onderdelen te 3D printen kunnen indienen.

Stratasys wil binnen enkele dagen 5.000 frames printen voor deze gezichtsbescherming voor in ziekenhuizen.

GrabCad community ingeschakeld om ventilatoren te ontwikkelen

De onderneming wil ook nog op een andere manier op de crisis reageren. Een initiatief onder leiding van anesthesisten van het Massachusetts General Hospital, de CoVent-19 Challenge, daagt ingenieurs en ontwerpers uit om te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe, snel inzetbare ventilator en andere innovatieve oplossingen voor het ventilatortekort. Stratasys gaat dit initiatief ondersteunen en promoten via de GrabCAD-community van meer dan 7 miljoen professionele ontwerpers, ingenieurs, fabrikanten en studenten.

Hier ga je direct naar de pagina met de instructies toe. 3D printbedrijven die ook capaciteit beschikbaar willen stellen, kunnen dat via dezelfde pagina aangeven.

Back to top button