3D printmarkt

Seido Systems reseller voor Nano Dimension

Seido Systems wordt reseller voor Nano Dimension. Het bedrijf uit Kortrijk gaat de DragonFly Pro 3D printer voor het printen van PCB’s in de Benelux verkopen. Hiermee zet de onderneming aan de vooravond van 10 jaar actief zijn in de 3D printmarkt een belangrijke stap in de verbreding van het portfolio.

Benelux reseller investeert in DragonFly Pro voor printed electronics

In 2019 viert Seido Systems het 10-jarig bestaan als reseller van 3D printers. Karl Wallecan richtte Seido Systems in 2004 op als metaalbewerkingsbedrijf. In 2009 zag hij als een van de eersten in de Benelux de mogelijkheden van 3D printen. Vanaf dat jaar is Seido Systems reseller voor Stratasys. Nu, bijna tien jaar later, voegt hij daar de 3D printers van het Israëlische Nano Dimension aan toe. Dat betekent dat de hightech sector in de Benelux lokaal een aanspreekpartner krijgt voor de 3D printtechnologie waarmee je direct PCB’s kunt printen.

printed electronics
Een toepassing van Phytec: een 3D geprinte sensor.

Game-changing voor de klanten

“We bieden al vele jaren 3D printoplossingen aan. De mogelijkheid die we nu krijgen om metaal met polymeer te combineren in één printjob, zal game-changing zijn voor onze klanten. Dit stelt ons in staat om een nog grotere range van klantvragen af te dekken”, zegt Karl Wallecan over de samenwerking met Nano Dimension. Hij ziet de DragonFly Pro als een aanvulling op het bestaande portfolio van 3D printers van Stratasys. Hiermee kunnen de klanten zowel hun productontwikkeling verder versnellen als hun productieprocessen in het kader van Industrie 4.0 verder digitaliseren. Seido Systems investeert zelf eveneens in een DragonFly 3D printer voor zowel training als demonstratie doeleiden.

Functionele elektronica 3D printen

De DragonFly Pro is de 3D printer voor functionele elektronica componenten. Ontwikkelaars kunnen direct hun eigen PCB’s printen, zodat de doorlooptijden in productontwikkeling drastisch verkort worden. Ook maatwerk PCB’s zijn nu snel beschikbaar. Daarnaast biedt het 3D printen van elektronica in eigen huis een betere bescherming tegen weglekken van IP. Bedrijven krijgen een complete in-house oplossing.

De polymeer inkt en het metaal worden in een buildjob gecombineerd.

Multimateriaal: metaal met polymeer

De DragonFly Pro van Nano Dimension is een multimateriaal 3D printer. In één buildjob wordt polymeer gecombineerd met zilver nanopartikels die voor de geleiding van de stroom zorgen. Beide materialen zijn door Nano Dimension zelf ontwikkeld. De polymeer wordt met UV-licht in minder dan een seconde uitgehard en zorgt voor de elektrische isolatie, thermische weerstand en mechanisch support. Met de AgCite nanopartikel inkt worden zeer precies de geleidende banen van de PCB geprint. Deze nanodeeltjes zijn tussen de 10 en 100 nanometer groot. Bijzonder is dat de deeltjes al bij lage temperatuur gesinterd worden. Hierdoor kan polymeer als substraat worden gebruikt.

Verdere groei in Europa

Samen met een nieuwe reseller in Israël, SU-PAD, breidt Nano Dimension het dealernetwerk voor de elektronicaprinter in Europa, het Midden Oosten en Afrika weer verder uit. Daarbij wordt met name gezocht naar klanten in de aerospace-industrie, defensie, automotive, medisch, consumer goods et cetera. De afgelopen maanden zijn er verschillende DragonFly Pro 3D printers geïnstalleerd bij klanten van Nano Dimension. Het Israëlische bedrijf ziet de toepassingen daar steeds groter worden.

Back to top button