ManufacturersMaterials

Roboze en Inovsys samen in materiaalontwikkeling

Het Franse Inovsys investeert in een 3D printer van Roboze. Inovsys gaat de machine vooral gebruiken voor de ontwikkeling en het onderzoeken van nieuwe materialen voor aerospace en medische 3D print toepassingen. De twee bedrijven hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

 

Frans bedrijf koopt 3D printer voor 3D print toepassingen aerospace en medische sector

Het innovatieplatform Inovsys helpt het Franse industriële midden- en kleinbedrijf in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur de risico’s te beheersen als ze 3D printen willen implementeren. Of als ze in een innovatietraject 3D printen willen toepassen. Inovsys levert dan 3D print services maar ondersteunt ook bij het testen van materialen en het ontwikkelen van nieuwe materialen. Ook als het om validatie van processen en materialen gaat, kan het Franse mkb rekenen op deze steun.

Inovsys voegt de 3D FDM printtechnologie van Roboze toe aan de 3D printcapaciteit, die ook metaalprinten omvat.

 

Breder innovatieprogramma

De samenwerking tussen het Franse en Italiaanse bedrijf wordt ingebed in het Team Henri Fabre programma. Dit is een consortium van organisaties in een internationale context die gezamenlijk hun aandacht richten op de mechanische eigenschappen van 3D geprinte producten, de materialen en toekomstige processen. Team Henri Fabre richt zich in de aanpak vooral op innovatie door samenwerking tussen partijen die niet in dezelfde sector actief zijn, maar wel van elkaar kunnen leren.

 

PEEK en PEI

Met de nieuwe Roboze 3D printer wil men vooral nieuwe materialen ontwikkelen en toepassingen gaan testen voor zowel de medische als de aerospace industrie. De materialen staan niet op zichzelf. Ze maken deel uit van een totaal oplossing voor het 3D printen van specifieke producten in de beide sectoren. Roboze 3D printers zijn hiervoor geschikt omdat ze onder andere PEEK en PEI kunnen printen. Daarbij haalt men nauwkeurigheden tot 25 µm, aldus de fabrikant.

In de Benelux vertegenwoordigt Nextstep 3D de Italiaanse printerfabrikant

 

 

Back to top button