designsoftwareTechnology

Rize One integreert slicer in SolidWorks

Ook Rize integreert de slicer voor de Rize One 3D printer in SolidWorks. Ontwerpers kunnen hun 3D modellen direct slicen zonder de CAD-omgeving te verlaten. De nieuwe add-in is beschikbaar voor de 2018 release van Solidworks. De Rize One beleeft op RapidPro 2018 de Beneluxpremière.

Direct printen vanuit CAD omgeving

Rize is een van de 3D printerfabrikanten de al langere tijd samenwerken met Solidworks aan de integratie van 3D printen in de CAD software. Tijdens Solidworks World 2018, onlangs in Los Angeles, toonde beide ondernemingen de concrete resultaten van de integratie. Met de add-in kunnen ontwerpen direct naar de 3D printer worden gestuurd. Op de achtergrond gebeurt dan het slicen en et aansturen van de 3D printer. Andy Kalambi, de nieuwe CEO en president van Rize, ziet de add-in voor Solidworks als een stap op weg om 3D printen dichterbij de eindgebruikers te brengen. “Onze focus blijft om additive op te schalen en de technologie dichter naar de eindgebruikers te brengen.” Die kunnen in de nieuwe softwarerelease en nadat ze de add-in hebben geïnstalleerd, met de knop Rize 3D print hun model direct naar de slicesoftware sturen.

 

Isotropische eigenschappen door ADP technologie

De Rize One onderscheidt zich van andere kunststofprinters doordat de geprinte producten isotropische eigenschappen hebben. Dat komt door de speciale ADP technologie. De printer combineert filament met piezo jetting. Dit zorgt voor de betere mechanische eigenschappen zorgt. Op het event in Los Angeles demonstreerde de fabrikant dit onder andere aan de hand van een tandwielkast. De tandwielen zijn 3D geprint en mechanisch voldoende sterk . Bij de eerste klanten ziet men de Rize Onde onder meer gebruikt worden voor het printen van functionele onderdelen, matrijzen en reserve onderdelen. Het andere punt waarmee Rize zich onderscheidt is dat de supportstructuren gemakkelijk verwijderd kunnen worden Hierdoor ligt de totale productiesnelheid tot 50% hoger dan bij andere kunststof 3D printers.

 

Rize One

Door de goede mechanische eigenschappen van de geprinte onderdelen leent de Rize One zich ondermeer voor het printen van opspangereedschappen.

 

Première op RapidPro

Aga Color Solutions is sinds kort de Beneluxdealer voor Rize. Het demonstreert de Rize One 3D printer voor het eerst op RapidPro in Veldhoven op 7 en 8 maart.

 

 

Back to top button