3D print experts

Greg Kress nieuwe CEO Shapeways

Shapeways heeft een nieuwe CEO. Greg Kress is benoemd tot de nieuwe topman van het 3D printservicebureau. Hij heeft eerder onder andere bij GE in verschillende managementfuncties gewerkt. Aan Gregory Kress de taak om het platform te verbreden, zowel door klanten meer support te bieden alsook door andere technologieën dan 3D printen aan te gaan bieden.

 

3D printbedrijf wil dienstverlening verbreden

Sinds Shapeways oprichter Peter Weijmarshausen eind vorig jaar zijn functie als CEO heeft neergelegd, is het 3D print servicebureau op zoek geweest naar een opvolger. Die is nu gevonden in Greg Kress. Met zijn benoeming wil Shapeways de service naar de klanten verbreden. Het wil bedenkers van producten beter ondersteunen vanaf de conceptfase van het idee via het design tot en met verpakken en sales en nog verder, alles via het platform. Shapeways wil ook in verticale zin verbreden door andere productieservices aan te bieden dan alleen 3D printen.

 

Bijna 10 miljoen producten

Shapeways 3D print binnenkort het 10 miljoenste product. Elke maand worden er 140.000 nieuwe ontwerpen geupload naar de servers van het bedrijf met vestigingen in Eindhoven en New York. “Ik verheug me erop om Shapeways’ visie om een compleet end-to-end platform te creëren, versneld te verwezenlijken”, zegt Kress. Ontwerp, maak en verkoop, dat is het motto waaronder het platform ontwerpers en makers ondersteunt.

 

Online platform uitbouwen

De nieuwe CEO is met name binnengehaald omdat hij ervaring heeft met het uitbouwen van online platformen. Hij heeft bij Open Education het online financieel en operationeel succesvol gemaakt. Zijn laatste functie was COO van Open Education, een online opleidingsplatform in meer dan 25 landen met ruim 400.000 studenten. Shapeways is momenteel een van de grootste 3D printservicebureaus in de wereld. Het biedt meer dan 60 verschillende materialen aan. De kracht is dat iedereen op het Shapeways platform zijn eigen webshop kan openen voor de verkoop van de 3D geprinte producten.

 

Back to top button