3D printmarkt

Bosch gaat wereldwijd Ultimaker 3 Extended implementeren

Het Duitse industrieconcern Robert Bosch GmbH gaat wereldwijd in al zijn vestigingen de Ultimaker 3 Extended plaatsen. De Nederlandse 3D printers worden daar gebruikt voor het printen van prototypes, tooling, mallen en klemmen. Met deze investering wil Bosch haar innovatie een boost geven en de productie- en designkosten omlaag brengen.

 

Duitse industrieconcern kiest voor Nederlandse desktop 3D printer

“We zijn erg blij dat een toonaangevend bedrijf als Bosch, na een intensieve selectieprocedure door haar Additive Manufacturing afdeling, voor onze desktop 3D-printers heeft gekozen”, aldus Jos Burger, CEO van Ultimaker. “Deze wereldwijde investering van Bosch bevestigt dat ons 3D-printecosysteem klaar is om innovatie op globaal niveau te bevorderen.” De Ultimaker 3 Extended is de meest recente versie van de desktiop 3D printer.

 

Wereldwijde uitrol

Bosch, leverancier van onder meer auto-onderdelen, industriële producten, energie- en gebouwtechnologie en consumentenproducten heeft een benchmark gedaan van meerdere desktop 3D printers. Uiteindelijk is daar de Ultimaker 3D Extended als de meest geschikte oplossing uit de bus gekomen. Nu gaat het Duitse concern wereldwijd hierin investeren. Bosch zet 3D printen in om kosten te besparen en time-to-market van nieuwe producten te versnellen. Alle AM afdelingen die het concern wereldwijd kent, gaan nu met dezelfde technologie, materialen en training en support van Ultimaker werken. De wereldwijde uitrol start zo snel mogelijk.

 

Ultimaker wil ook nummer 1 worden op de productievloer

In de nieuwe editie van 3D Print magazine, die komende week verschijnt, kun je een uitgebreid interview lezen met Paul Heiden, senior vice president Product Management bij Ultimaker. In het interview zegt hij onder andere dat Ultimaker ook de nr 1 desktop printer voor productiedoeleinden wil worden. Hij ziet namelijk een verschuiving van de designafdelingen, waar Ultimaker al de nr 1 desktop 3D printer is, naar productieafdelingen.

De nieuwe editie ligt 27 februari bij de abonnees op de deurmat. De dag erna kun je hier de online versie lezen.

 

Back to top button