Technology

Renishaw halveert printtijd met upgrade RenAM 500

Lagere productiekosten per onderdeel

Renishaw introduceert op Formnext een upgrade voor de RenAM 500 metaalprinter, waarmee de printtijd gehalveerd wordt bij gelijkblijvende kwaliteit. Dat draagt bij aan lagere productiekosten per onderdeel. Hiermee moet 3D metaalprinter een geschikte productietechnologie worden voor een bredere range aan producten.


“Om AM gemeengoed te laten worden, pakt Renishaw iets aan wat historisch gezien een enorme barrière is geweest voor de acceptatie van AM: productiviteit. De RenAM 500 metaal AM serie kan nu tot twee keer zo snel op bouwen als voorheen. Deze drastische verandering in tempo drukt de kosten per onderdeel en verbreedt de reeks van haalbare toepassingen”, zo zegt Louise Callanan, directeur Additive Manufacturing bij Renishaw, over de innovatie.

Demonstraties nieuwe technologie tijdens FormNext

Een van de onderdelen van de Atherton mountainbike, geprint op de RenAM 500Q.

Meer inzicht in AM-proces

Details over hoe Renishaw erin slaagt om de bouwtijd te halveren, heeft het concern nog niet bekend gemaakt. Wel wijst het op nieuwe tools waarmee gebruikers inzicht krijgen in meer data van het 3D printproces. Dit geeft ze een beter inzicht in het hele proces. Daarmee kunnen ze de machines optimaler benutten om constant hoge kwaliteit producten te produceren. Renishaw demonstreert de upgrade voor de AM systemen dagelijks tijdens Formnext. Naast de RenAM 500Q met vier lasers staat op de stand op de beurs in Frankfurt ook de RenAM 500Flex. Deze machine beschikt over één laserbron en is geschikt voor zowel R&D werk als applicatieontwikkeling.

Een van de snelste mountainbikes 3D geprint

Een van de toepassingen die Renishaw toont is de Atherton Bikes AM 200M, de snelste fiets in de wereld die geproduceerd wordt op de RenAM 500Q en waarmee mountainbiker Charlie Hatton de gouden medaille bij het wereldkampioenschap in de wacht heeft gesleept.

Formnext vindt van 7 – 10 november plaats in Messe Frankfurt

Back to top button