Applications

Toeleverancier koopt 2 RenAM 500Q omdat vraag naar AM productie groeit

Innovative 3D Manufacturing beschikt in total over 6 3D metaalprinters

De Amerikaanse toeleverancier Innovative 3D Manufacturing, heeft het aantal metaalprinters opnieuw uitgebreid, dit keer met twee RenAM 500Q systemen van Renishaw. Hiermee komt het totaal aantal 3D metaalprinters waarover het bedrijf beschikt op 6. De reden voor de investering is dat klanten beginnen te vragen naar productiedelen.


Innovative 3D Manufacturing is van huis uit een prototyping bedrijf. Sinds 2016 levert het prototypes, aangevuld met productie en consultancy activiteiten voor klanten in onder andere de luchtvaart- medische- en defensie-industrie. Het bedrijf is zowel AS9100 (luchtvaart) als ISO 13485 (medische industrie) gecertificeerd. Additive manufacturing wordt met name toegepast als prototypes te complex zijn om met bijvoorbeeld CNC-technologie te maken. Innovative 3D Manufacturing zag in dat het, om concurrerend te blijven in een groeiende markt voor rapid prototyping, de technologie moest vinden om onderdelen van hoge kwaliteit te leveren binnen de deadline van de klant.

Klanten hebben applicaties voor serieproductie met AM

Chris Beck bij een van de twee RenAM 500Q systemen.

Groeiende vraag naar AM-delen

Daarnaast merkt het de laatste tijd dat klanten naast prototypes ook naar productiedelen beginnen te vragen. Ze hebben applicaties voor serieproductie met additive manufacturing. Daarom is besloten verder te investeren in AM-capaciteit, ook omdat de kwaliteitseisen omhoog gaan en levertijden omlaag. Innovative 3D Manufacturing had al een relatie met Renishaw vanuit de metrologie-oplossingen en de single laser systemen van het Britse concern en heeft na uitgebreide testen nu geïnvesteerd in twee RenAM 500Q multi-lasersystemen. “Het platformformaat van het systeem, in combinatie met de vier lasers, betekent dat ons team meer opdrachten kan uitvoeren”, legt Chris Beck, eigenaar en manager operations, uit. “De zeefmogelijkheid aan boord helpt ons geholpen onze werkzaamheden te verbeteren. Met het zeef- en recyclingsysteem kunnen we poeder recyclen en systemen snel reinigen, waardoor het proces van het voorbereiden van een systeem tussen twee printjobs veel vlotter verloopt.” Dat helpt zowel bij prototyping als serieproductie orders om snel weer een nieuwe job te starten.

In totaal zes AM-systemen

Naast de twee nieuwe RenAM 500Q systemen beschikt het Amerikaanse bedrijf over 4 metaalprinters met enkele laserbron van Renishaw. In totaal bedraagt de capaciteit dus 6 AM-systemen. Naast het pure 3D printwerk levert de toeleverancier nu ook de aanvullende diensten die klanten vragen, zoals het verwijderen van supportstructuren en warmtebehandelingen.

Back to top button