3D printmarkt

Prodways: sterke groei dankzij 3D printerdivisie

Prodways Group heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar zien toenemen met bijna 29%. Dat resultaat is met name te danken aan de goede resultaten van de Systems divisie, waarin de 3D printers, materialen en software zitten. Hier nam de omzet toe met ruim 35%. Ook de rest van het jaar moeten deze activiteiten voor omzetgroei van de hele groep gaan zorgen.

 

 

Nieuwe 3D printers fundament onder aanhoudende groei in 2019

 

Prodways heeft als groep in het eerste kwartaal € 17,4 miljoen omzet gerealiseerd. De activiteiten bij de Systems divisie groeide met 35,2% sterker dan bij de divisie Products, waarin onder andere de on demand printactiviteiten en de medische producten zitten. Deze divisie groeide met 21,6%. De groei van de Systems divisie wordt enigszins vertekend door de overname eind 2018 van Solidscape DL van Stratasys.Vergeleken met het eerste kwartaal van 2018 wist de AM divisie van Prodways € 2,7 miljoen euro meer omzet te realiseren; € 10,5 miljoen in totaliteit. Daarvan komt echter € 1,8 miljoen omzet voor rekening van Solidscape DL dat nu wel meegeteld wordt. Solidscape DL heeft onder andere een geautomatiseerde 3D printer voor de dentale industrie ontwikkeld op basis van DLP.

 

Prodways RAF

De Prodways RAF metaalprinter (foto Prodways)

 

Investeringen in metaalprinter gaan door

De Franse groep is als geheel optimistisch over 2019. Nieuwe 3D printers die recent op de markt zijn gebracht moeten dit jaar voor een stabiele groei zorgen. De doelstelling van 15% groei is realistisch, zegt het management. Daarbij wijst het op de nieuwe AM machine zoals de ProMaker V10, Promaker LD-20 en de groeiende activiteiten bij Solidscape DL. De groep gaat door met de investeringen in de Rapid Additive Forging technologie. Prodways heeft voor dit indirecte metaalprintproces inmiddels meerdere legeringen beschikbaar. In juni demonstreert het de technologie op de Paris Airshow.

 

Product divisie

De Product divisie moet op korte termijn de vruchten plukken van de digitalisering die hier gaan de is. Prodways Group is onder andere actief in de productie van audiologische producten. In 2017 nam het een van de Europese marktleiders op het gebied van 3D printen voor gehoorapparaten over.
In de Benelux wordt Prodways vertegenwoordigd door NextStep 3D

 


Back to top button