3D printserviceTechnology

PartsToGo breidt uit van twee naar zes SLA 3D printers

In één klap vier nieuwe Neo printers erbij; binnenkort wellicht nog een extra machine

Het Duitse 3D printservicebureau PartsToGo breidt flink uit. De bestaande twee Neo SLA-printers (Neo450 en Neo800) van Stratasys worden aangevuld met drie nieuwe Stratasys Neo800 en één Neo450 printer. In gesprekken over een zevende Neo printer lopen al.


PartsToGo heeft zich ontwikkeld van het demonstreren van 3D printmogelijkheden aan klanten, naar een volwaardig servicebureau. Het 3D print servicebureau in het Zwarte Woud ziet de vraag toenemen bij enerzijds klanten die nog geen eigen expertise op 3D printgebied hebben opgebouwd; anderzijds bij bedrijven voor wie investeren in eigen printcapaciteit nog niet loont. Het Duitse printbedrijf beschikt over meer dan 150 3D printers, zowel voor metaal als kunststoffen.

Tobias Röcker bij drie van de zes Neo SLA-printers.


Grote hoogwaardige onderdelen

De vraag is echter ook ontstaan door de mogelijkheden van de Stratasys Neo SLA-printers. “De mogelijkheid om grote, hoogwaardige onderdelen te maken met een open materiaalsysteem op onze Neo printers heeft geleid tot veel nieuwe zakelijke kansen voor ons bedrijf,” zegt Tobias Röcker, CEO van PartsToGo. “Met onze extra printers kunnen we de productie opschalen om aan de snel groeiende marktbehoeften te voldoen.” Tegelijkertijd houdt hij de operationele kosten beheersbaar.  Volgens Röcker is de op stereolithografie gebaseerde harstechnologie van de Neo printer van cruciaal belang om de hoogwaardige onderdelen in repeteerbare kwaliteit te maken die klanten verwachten.


Printen met Somos materialen

PartsToGo 3D print op de van oorsprong Britse SLA printers met Somos WaterShed XC 11122 en Somos WaterShed Black. Deze twee materialen komen oorspronkelijk van de voormalige DSM-dochter, maar maken sinds de overname van de 3D printactiviteiten van Covestro deel uit van het Stratasys portfolio. Het gaat hier om veelzijdige harsen om onderdelen mee te printen die bestand zijn tegen water en een glad oppervlak hebben. PartsToGo gebruikt Somos PerFORM voor toepassingen die een hogere stijfheid en temperatuurbestendigheid vereisen, bijvoorbeeld tooling en behuizingen voor elektrische apparaten. De Neo printers zijn open, zodat gebruikers vrije materiaalkeuze hebben.


Veel voor automobielindustrie

Een groot deel van het klantenbestand van PartsToGo komt uit de automotive industrie. Hier spelen nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en herhaalnauwkeurigheid een sleutelrol. Behalve aan de automobielindustrie levert het print servicebureau ook ana klanten uit andere industriesegmenten, waaronder de verpakkingsindusrtrie, elektrische apparaten. Het gaat naast prototypes veel om kleine series voor productie en opspanmiddelen.

PartsToGo is een van de vijf businessunits van Neck Enterprise, waartoe ook ProductionToGo hoort, de reseller van 3D printers.

In de Benelux kun je voor de Stratasys Neo printers terecht bij Seido Systems  

Back to top button