3D printmarkt

Ook Rapid.Tech 3D uitgesteld; congres in september

Ook Rapid.Tech 3D voegt zich bij de lijst met afgezegde evenementen. De beurs slaat een jaar over; het congres verschuift naar september. Een klein voordeel is dat de inzendtermijn voor de Pioneer Challenge verschoven wordt.


Pech voor Rapid.Tech 3D, het AM-event in Erfurt dat dit jaar voor de 17e keer zou plaatsvinden. Normaal gaat de beurs annex congres door half juni. Op verzoek van de exposanten is dit jaar besloten om het event te vervroegen. De datum zou 5 tot 7 mei zijn, maar dat wordt voor de beurs een heel jaar vooruitgeschoven. De nieuwe datum is 4 tot 6 mei 2021.

Pijnlijk maar geen andere keuze

Michael Kynast, directeur Messe Erfurt, en professor Gerd Witt, voorzitter van de raad van advies van Rapid.Tech, noemen de beslissing pijnlijk maar gelet op de ontwikkelingen rond het Coronavirus onvermijdelijk. Om dit jaar niet helemaal van de kalender te verdwijnen, zal er wel begin september in Erfurt een hoogwaardig AM-congres plaatsvinden. Dat zal anderhalve dag in beslag nemen. De precieze details gaat men later bekend maken.

Pioneers Challenge

Verlenging inzendtermijn Pioneers Challenge

Een en ander betekent wel goed nieuws voor wie mee wil doen aan de Pioneers Challenge. De uiterste inzendtermijn wordt verschoven naar 15 mei. Tot die dag kan iedereen zijn ideeën voor deze designcompetitie voor additive manufacturing indienen. De deelnemers worden ingedeeld in de categorieën design, digital, architectuur, materialen, medtech, mobiliteit, duurzaamheid en electronics. Voor de winnaars is er in totaal €35.000 beschikbaar, gesponsord door het ministerie van Economische Zaken in Thüringen. Meer informatie vind je hier.

Back to top button