3D printservice

Mercedes-Benz biedt AM capaciteit aan voor medische producten

Mercedes-Benz stelt de totale AM capaciteit beschikbaar voor het 3D printen van medische producten en hulpmiddelen. Momenteel beschikt de autobouwer over capaciteit om 150.000 kunststof en metalen onderdelen per jaar te 3D printen.


“Met ons zeer deskundig team en jaren ervaring met 3D print technologie zijn we klaar om onze bijdrage te leveren en medische producten te gaan maken”, zegt Jörg Burzer, in de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG verantwoordelijk voor productie en supply chain. Mercedes-Benz heeft de landsregering van Baden-Württemberg aangeboden op deze manier te helpen in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus. “Onze ervaring en specialistische kennis zijn beschikbaar voor productie; het is nu aan de medische industrie om ons te vragen.”

Mercedes-Benz stelt ook het team medewerkers beschikbaar (foto’s Mercedes-Benz)

Zowel kunststof als metaal

De autofabrikant stelt niet alleen de 3D printers beschikbaar, maar ook het team van engineers die al zo’n 30 jaar ervaring hebben met additive manufacturing. In Baden-Württemberg beschikt Mercedes-Benz over zowel systemen voor metaal als kunststof. Deze lopen uiteen van FDM, SLA en SLS tot en met 3D metaalprinten met laserbeam powderbed fusion. Met de technologie kunnen medische producten worden geproduceerd waar ziekenhuizen om staan te springen in de huidige Covid-19 pandemie.

Back to top button