Applications

Laatste ronde voor 5e Design for AM Challenge

Engineers die hun spraakmakend design nog niet hebben aangemeld voor de 5e design challenge van Additive Industries, hebben nog een paar weken de tijd. Tot 1 februari kunnen zowel professionals als studenten laten zien hoe ze in hun product de mogelijkheden van additive manufacturing optimaal benutten. Deze maand organiseert Additive Industries support sessies voor de deelnemers die ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld topologie optimalisatie.

Inzendtermijn sluit eind januari; Additive Industries organiseert support sessies

De sleutel tot succesvolle toepassingen van 3D metaalprinten, is het design. De design engineer moet op zoek naar hoe hij de vele mogelijkheden van additive manufacturing maximaal benut. Dat kan via functie-integratie zijn, vereenvoudiging van het assemblageproces hierdoor, gewichtsbesparing et cetera. “We kijken uit naar een succesvolle jubileumeditie van de challenge, met inspirerende ontwerpen die voorbij gaan aan de beperkingen van conventionele productietechnieken”, zegt Daan Kersten, CEO van Additive Industries.

Lichter en lekkagevrij hydraulisch manifold

De fabrikant van geïntegreerde 3D metaalprintsystemen organiseert de Design for Additive Manufacturing Challenge dit jaar voor de vijfde keer. Daarmee wil het ontwerpers inspirerende voorbeelden tonen hoe je op een goede manier 3D metaalprinten inzet. Afgelopen jaar ging in de categorie professionals het Italiaanse Aidro Hydraulics met de hoofdprijs aan de haal. De fabrikant van hydraulische installaties heeft een manifold geredesigned voor additive manufacturing. Het resultaat is een compacter ventielblok, dat 70% minder weegt. Daarnaast heeft Aidro de kanalen kunnen optimaliseren waardoor de doorstroming optimaler verloopt. Omdat mede hierdoor minder vaak aansluitingen stuk gaan, heeft Aidro het probleem met lekkages volledig weten te elimineren.
Lees hier een artikel over Aidro Hydraulics in 3D Print magazine

De winnaars in de categorie professionals: links Valeria Tirelli (CEO) met Geatano Corrado, AM-specialist.

Indienen tot 1 februari

De ontwerpen moeten voor 1 februari 2019 zijn ingediend. Er is een categorie voor professionals en een aparte voor studenten. De jury bestaat uit professionals uit de sector en de maakindustrie: vertegenwoordigers van Ultimaker, Altair Engineering, Autodesk en de Europese machinebouwers verenigd in CECIMO. De winnaars krijgen een Ultimaker 3D printer, een netfabb pakket en een licentie van Fusion 360. Wie in de top 3 belandt, krijgt een licentie van Altair Inspire voor één jaar en een Fusion 360 licentie van Autodesk. De winnaars worden op 20 maart, tijdens Additive World Conference 2019 bekend gemaakt.

Meer informatie

Back to top button