3D printmarktApplications

Prodways legt basis voor Europees marktleiderschap gehoorapparaten industrie

De Prodways Group heeft de Franse producent van gepersonaliseerde oorstukjes voor gehoorapparaten Surdifuse and l’Embout Français overgenomen. Daarmee wordt Prodways de grootste Franse producent van deze gepersonaliseerde 3D geprinte onderdelen voor gehoorapparaten.

Overname grootste producent gepersonaliseerde oorstukjes

De productie van oorstukjes voor gehoorapparaten is afgelopen jaren in hoog tempo gedigitaliseerd. 3D printen maakt het mogelijk om het deel dat in de oorschelp zit, volledig te personaliseren voor meer draagcomfort en een beter resultaat. Ongeveer de helft van het productieproces van deze oorstukjes komt voor rekening van 3D printen. Surdifuse-L’Embout Francais is een van de grotere spelers in Frankrijk in deze markt. Prodways voegt het bedrijf samen met Interson-Protac, dat twee jaar geleden werd gekocht.

Europees marktleiderschap

Prodways Group zegt door deze overname de grootste speler in de Franse markt voor gepersonaliseerde oorstukjes te worden en een van de Europese markleiders. De acquisitie past in de strategie van de groep om verticaal te integreren. Prodways versterkt hiermee de positie in de medische sector. Door de samenvoeging denkt het bedrijf de kritische massa te behalen die nodig is om de groei in de gehoorapparatenindustrie te versnellen. Dit jaar verwacht het al een omzet uit de productie van deze oorstukjes van meer dan € 3 miljoen en een positieve bijdrage aan de groepswinst.

Prodways Group omvat naast een aantal productie- en engineeringbedrijven ook een 3D printtak. Daarin vormt de productie van de 3D printers op basis van stereolithografie en lasersinteren de belangrijkste activiteit.

Lees ook dit
Back to top button