Technology

Intamsys print met FLEX 510 vier flexibele materialen in één werkstuk

De Chinese 3D printerfabrikant INTAMSYS heeft een nieuwe printer ontwikkeld voor het verwerken van flexibele materialen, zoals TPU. De nieuwe FLEX 510 beschikt over vier nozzles en kan in één werkstuk vier verschillende flexibele materialen printen.


INTAMSYS heeft een aantal speciale features verwerkt in de FLEX 510. Om een hoge snelheid te combineren met een goede print, past de fabrikant in de nieuwe machine de High Speed Flexible Material Extrusion (HSFE) technologie toe. Hiermee lost men het probleem op dat flexibele materialen moeilijk op hoge snelheid door de feeder gaan omdat ze vaak te zacht zijn. Instamsys zegt dat met de nieuwe FLEX 510 de printefficiency een factor 5 hoger ligt.

Bart Leferink.

Groeiambities Intamsys  Het Chinese INTAMSYS is met name bekend van de 3D printers voor hoogwaardige materialen zoals PEEK en Ultem (Funmat Pro en HT serie). Het bedrijf wil daarmee en met de andere machines doorbreken op de internationale markten, waaronder Europa. Onlangs heeft Intamsys Bart Leferink benoemd tot Vice President EMEA. Hij moet de met name de Europese markt voor de Chinese fabrikant ontwikkelen en de Europese organisatie handen en voeten geven. Bart Leferink is geen onbekende in de 3D printindustrie. De Nederlander heeft enkele jaren als Channel Director gewerkt voor Prodways om daarna over te stappen naar Additive Industries. Daar heeft hij ruim twee jaar gewerkt als Director Global Channel Sales.

https://youtu.be/528F3Zu4t98

Meerdere nozzle configuraties

Een andere noviteit is de SXBS (Smart eXtruder Bay System) technology. De machine print met twee nozzles, ofwel twee producten tegelijkertijd of twee gespiegelde producten in één run te maken. In totaliteit beschikt de 3D printer over vier extruders die on the fly gewisseld kunnen worden dankzij de SXBS technologie. Hierdoor kan men tot vier verschillende TPU’s in één product verwerken. Of vier verschillende kleuren.

Gepersonaliseerde producten maken

“Wij verwachten dat we met de FLEX 510 de innovatie in sectoren zoals de mode, sport attributen en medische revalidatie-uitrusting het ontwerp- en het productieproces van deze industrieën zullen versnellen. Ook aanverwante sectoren zullen we hiermee ondersteunen richting gepersonaliseerde slimme productie te gaan”, zegt INTAMSYS Marketing Director Colin Fei.

Back to top button