Applications

Igus 3D print service voor slijtvaste machine-onderdelen

Igus heeft de 3D printservice voor slijtvaste glijlagers, -moeren en andere machinecomponenten effectief opgestart. De igus 3D print service gebruikt het zelf ontwikkelde tribofilament, dat slijtvaster is dan het standaard filament.

 

Online bestelservice voor 3D printdelen operationeel

Verleden jaar op EuroMold kondigde igus al aan in 3D printen te stappen. De printservice was toen nog niet operationeel. Op de Hannover Messe introduceerde het bedrijf een eigen filament, dat vooral slijtvaster is dan de gangbare materialen. Sinds kort is de printservice operationeel en kunnen klanten eenvoudig unieke designs van glijlagers en andere onderdelen bestellen. Onze klanten kunnen hun 3D-gegevens aan ons toesturen en krijgen hun onderdelen dan snel en gemakkelijk geprint van ons terug”, aldus Tom Krause, productmanager iglidur-tribofilament bij igus. De levertijden hangen af van de complexiteit, maar in principe streeft igus naar vanaf 24 uur.

 

igus 3d
igus zet 3D printen in om klantspecifieke componenten te produceren. Op de foto wordt een wormwiel 3D geprint met het eigen filament dat 50 keer slijtvaster is dan standaard filament.

 

Twee materialen in één toepassing

igus biedt de mogelijkheid om de producten in verschillende kunststoffen te laten 3D printen. Tom Krause. “Dat betekent dat je ofwel zeer complexe componenten kunt laten printen, waarbij het steunmateriaal oplost, of de component wordt met een normale ABS 3D geprint en alleen de glijvlakken met ons slijtvaste iglidur I180-PF.” Ook wormwielen kunnen van dit slijtagearm tribomateriaal worden vervaardigd. In de toekomst gaat igus complexe vormen in andere iglidur standaardmaterialen 3D printen om ook bij die producten maximale vormvrijheid te bieden. Gebruikers van deze 3D printservice kunnen op de website direct de prijs voor het onderdeel zien. igus heeft dit hele proces geautomatiseerd.

 

Meer informatie: igus 

 

 

Back to top button