3D printmarkt

SLM Solutions rekent op 100 verkochte 3D metaalprinters

SLM Solutions rekent er op dit jaar meer dan 100 3D metaalprinters te kunnen verkopen. Tot nog toe liggen de verkopen op het dubbele vergeleken met verleden jaar.

 

Sterke vraag naar het high end systeem

Dat heeft het management van SLM Solutions Group bekend gemaakt tijdens de eerste aandeelhoudersvergadering die het concern heeft belegd. Sinds een jaar is de Duitse fabrikant van lasersmeltmachines voor metaal beursgenoteerd.

 

Groei houdt aan

Uwe Bögershausen, de financiële topman van de groep, kon op deze bijeenkomst niet alleen positieve resultaten over 2014 voorleggen, maar tevens aangeven dat de business zich dit jaar nog veel beter ontwikkelt. In het eerste kwartaal is de groei van vorig jaar gecontinueerd en dat zal ook de rest van het jaar het geval zijn. “We gaan uit van meer dan 100  nieuwe orders voor onze machines in de loop van dit jaar”, zo zei Bögershausen. De omzet moet hierdoor toenemen tot 55 à 60 miljoen euro. De EBITDA-marge schommelt tussen de 12 en 13 procent, zo verwacht hij.

 

Sterke vraag naar high end systemen

Vooral de vraag naar het high end model uit de machinereeks van SLM Solutions is sterk. Verkocht het bedrijf in 2014 in de eerste helft slechts 2 machines van het SLM 500 HL model, dit jaar staat de teller tot deze week al op 8. Van het middelste model, de SLM 280 HL werden er tot nog toe dit jaar 20 verkocht, een verdubbeling vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De basisversie werd 6 keer verkocht, slechts 1 exemplaar meer dan vorig jaar. In totaal werden dus tot nog toe in 2015 34 machines verkocht, een verdubbeling. De groeiversnelling zal aanhouden, verwacht Bögershausen. Overigens heeft SLM Solutions de nettowinst in het 1e kwartaal van 2015 zien uitkomen op 811 miljoen euro, veel minder dan een jaar eerder.

 

FOTO: vorige week was SLM Solutions nog aanwezig op Rapid.Tech in Erfurt, waar deze SLM 280 machine werd gedemonstreerd.

 

 

Back to top button