Technology

Farsoon FS301M: 3D metaalprinter ontwikkeld vanuit de praktijk

Farsoon lanceert komende maand een nieuwe 3D metaalprinter: de Farsoon FS301M. Door klanten bij de ontwikkeling te betrekken, heeft de Chinese fabrikant meteen een aantal problemen in de praktijk willen voorkomen. De première van de FS301M is op Formnext 2019.


Farsoon Technologies viert 24 oktober het 10-jarig bestaan. Dat gebeurt in China, onder het motto 10 Years of Innovation. De 3D printerfabrikant is in 2009 met vijf man gestart; momenteel werken wereldwijd meer dan 300 mensen bij Farsoon, dat sinds vorig jaar een eigen vestiging in Stuttgart heeft voor de Europese markt. De fabrikant van 3D printers, voor zowel metaal als kunststof, groeit snel. Dit jaar boekt het bedrijf al meer dan 40% van de omzet buiten China. En in de eerste acht maanden van 2019 heeft Farsoon al dezelfde omzet uit machines geboekt als in heel 2018.

Industrialisatie AM technologie

Het evenement 10 Years of Innovation staat vooral in het teken van industrialisatie van AM technologie. En daar sluit de nieuwe metaalprinter op aan. Farsoon heeft klanten nadrukkelijk betrokken bij de ontwikkeling van de FS301M, vooral om op punten als productiviteit, veiligheid, stabiliteit en gebruiksgemak een machine te ontwikkelen die aansluit op wat de klanten op deze punten eisen van een 3D metaalprinter. Zo beschikt de nieuwe machine over een cilindrische bouwkamer van 305 mm doorsnede en 400 mm hoogte, geschikt voor grotere werkstukken. De Farsoon FS301M kan met een of twee lasers worden gebouwd, afhankelijk van de eisen die de gebruiker aan productiviteit stelt.

Poeder altijd onder beschermgas

Farsoon kiest qua poederhandling voor een systeem waarbij de machine kan worden voorzien van nieuw poeder onder beschermgas. Noch het werkstuk noch de operator worden blootgesteld aan mogelijke vervuiling. De machine beschikt verder over een filtersysteem met een lange standtijd. En het gaat net als bij de andere Farsoon machines om een volledig open machine. Gebruikers hebben toegang tot alle parameters en kunnen hiun eigen poeders kiezen.

Farsoon presenteert de FS301M in bèta uitvoering volgende maand op Formnext 2019 in Frankfurt. Er zijn nog plekken open voor early adopters die mee willen doen aan dit betaprogramma.

Back to top button